Under Ground
Aktif Üye
Lambamız yandı. Güzel bir mısır patlaması da oldu bakalım kim şehit olmuş
lamba kaç WLambamız yandı. Güzel bir mısır patlaması da oldu bakalım kim şehit olmuş 18666 eklentisine bak
kısa devre olursa birşey patlamasın diye bağladık lambayı lambanın çektiği güç birşeyi patlatmış olmalı75 watt bulabildim ancak atölyede.
Sanmiyorum . Yine de sağlık olsun . Zaten bu güç kaynağını arızalı diye söküp pencere dayağı yapmışlar. Bende kendimi eğitmek için kullanıyorum. Çok da eğleniyorum.kısa devre olursa birşey patlamasın diye bağladık lambayı lambanın çektiği güç birşeyi patlatmış olmalı
voltaj referans entegresi.Sabah sabah keçilerim geldi . Kartı komple soymaya karar verdim . Sökerken de şöyle bir eleman cıktı. Transistör sanıyordum ben . Bakalım ne derdimize dermanmiş 18685 eklentisine bak
Sabah sabah keçilerim geldi . Kartı komple soymaya karar verdim . Sökerken de şöyle bir eleman cıktı. Transistör sanıyordum ben . Bakalım ne derdimize dermanmiş 18685 eklentisine bak
Senmisin bana kafa tutan . Yedek parça yaparım adamı komple soyup .
7700-2 kodlu atx güç kaynakları içindeki standby trafosu ile 220-12/5V SMPS yaptım. Gayet güzel çalışıyor.Senmisin bana kafa tutan . Yedek parça yaparım adamı komple soyup .
3 adet schottky diyot , 2 adet mosfet , bol miktarda küçük transistor ve kondansatör değerlendirilebilecek elemanlar .7700-2 kodlu atx güç kaynakları içindeki standby trafosu ile 220-12/5V SMPS yaptım. Gayet güzel çalışıyor.
https://www.hackster.io/FiDeNet/viper22a-12v-5v-smps-with-12w-total-output-fef0bc
Yedek parçalar artık eskisinden de kıymetli.