Bilgisayar Mühendisliği Elektrik dersleri

Herkese merhabalar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum liseden sonra okula uzun bir ara vermem gerekmişti bu yüzden çoğu matematik ve fizik dersini unutmuştum okula da geç başlayabildim ve bunun sonucunda bölümümüzdeki donanım ve elektronik derslerini hiç anlayamıyorum yani çok temel şeyleri bilmediğim için hep eksik kalıyorum örneğin devre teorisi,elektronik devreler,sayısal tasarım dersleri için çok temel 0 dan alan kaynaklar bulabilir miyim ve bir lab dersinde devre yapmamız gerekiyor entegreler falan bir sürü şey var bunları elektrik ve fizik bilgisi iyi olan arkadaşlarda yapamıyor hocalar entegreler hakkında bir sürü şeyi bildiğimizi sanıyo güç kaynağı bağlatıp atıyorum devre anahtarlarını 1001 4 led den hangisi yanıyo ona göre not vercem diyo şimdi benim hem bu elektronik elemanlar hem teorik olarak elektrik hakkında devre teorisi hakkında sayısal tasarım hakkında bana uygun 0 dan başlayıp temeli öğreten kaynaklara ihtiyacım lütfen bana öneride bulunabilir misiniz

Okuldaki anlaşılmayan dersleri içeren notlar mevcut mu?

Bu notları itinayla anlatacak bir meslek erbabı veya üst sınıf öğrencisi çözüm sağlayabilir. En kestirme yol budur.

Diğer türlü "elektronik öğreneceğim" şeklinde bir talep ile vakit kaybedebilirsiniz. Acil olan okuldaki dersi anlamak gibi görünüyor.

"Entegreler falan bir sürü şey", Sayısal tasarım, devre analizi vs bunlar derya deniz. Bilmem kaç dönem okutulan derslerdir. Bazısı 3. Defa alınarak finalde geçilir.(Tembellik nedeniyle)

Çok genel bir şey istemişsin biraz daha kısıtla bizi. Yani şimdi benim üniversitede kullandığım devre teorisi kitabını (kitap bu) önerebilirim ama biraz overkill olur senin için. En pratik yöntem geçmiş yılların ders notuna bakıp bir şeyler çıkarmak olabilir.

Morris Mano'nun Sayısal Tasarım isimli kitabı var, tavsiye ederim. Zamanında M.E.B. basmıştı, belki 2.el kitap sitelerinde bulabilirsin. Şimdi baktım, kitap sitelerinde yeni basımları bulunuyor.

Youtube ogrenciler icin inanilmaz bir kaynak sunuyor.

Ilk ogrenmen gereken sey bilgiye ulasmayi bilmek.

Youtube da arastirma yapmalisin. Orda yok yok.

Okuldaki anlaşılmayan dersleri içeren notlar mevcut mu?

Bu notları itinayla anlatacak bir meslek erbabı veya üst sınıf öğrencisi çözüm sağlayabilir. En kestirme yol budur.

Diğer türlü "elektronik öğreneceğim" şeklinde bir talep ile vakit kaybedebilirsiniz. Acil olan okuldaki dersi anlamak gibi görünüyor.

"Entegreler falan bir sürü şey", Sayısal tasarım, devre analizi vs bunlar derya deniz. Bilmem kaç dönem okutulan derslerdir. Bazısı 3. Defa alınarak finalde geçilir.(Tembellik nedeniyle)
teşekkürler hocam geçen arkadaşlara danışıyorum da benim problemim üni sınavı ve üniversiteye başlama yılı arasında kayıp yıllar olması temel olmayınca üstüne koyamıyorum

Çok genel bir şey istemişsin biraz daha kısıtla bizi. Yani şimdi benim üniversitede kullandığım devre teorisi kitabını (kitap bu) önerebilirim ama biraz overkill olur senin için. En pratik yöntem geçmiş yılların ders notuna bakıp bir şeyler çıkarmak olabilir.
hocam teşekkürler cevabınız için en temelinde ne gerekir aslında bana bu lazım gibi

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi için liseden veya başka bir yerlerden "temel" gerekmiyor. Temeli hemen orada atabilirsiniz.

Elektronik mühendisliği öğrencisi de "düz liseden geldim, anlamıyorum" diyemez

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi için liseden veya başka bir yerlerden "temel" gerekmiyor. Temeli hemen orada atabilirsiniz.

Elektronik mühendisliği öğrencisi de "düz liseden geldim, anlamıyorum" diyemez
Hocam uni sinavindan 2 3 yil sonra uniye baslamadim gibi bisey odu aradaki yillarda hic kagit kalemin yuzunu bile gormedim baska bir iste calistim ondan dolayi herseyi unutmustum

Universite icin nasil temel gerekmez? Sonucta bu adam analiz, sentez, diferansiyel hesap, yuksek matematik dersleri alacak.
Fizik de alacak. Bunlar olmadan muhendislik mi olur?

Eğer sıkıntı yaşanılan ders kalkülüs1, fizik1 olsa o zaman lise kısmını unuttuğun için yapamıyor olabilirdin ama devre teorisi için lise bilgisiden çok 1. Sınıfta aldığın aslında lisenin tekrarı ve devamı olan dersler gerekiyor. Senin şu an 2 farklı sorunun var, biri ardına saklandığın liseyi unutmuş olman diğeri ise mevcut derslerin ile ilgili sorunların. İkisini farklı sorun olarak ele alıp ikisini de çözmeye çalışman lazım, mevcut derslerinde sorunların için öncelikle notlardan konulara çalışıp en azından konunun adını ve kapsamını öğrendikten sonra youtube dan o konuları anlatan konular bulman seni baya öne atar. Youtube da akla hayale gelmeyecek derslerin videolarını, konuların anlatamını bulabilirsin. Eğer orada bulamazsan google da ararsan bir sürü üniversitenin notları çıkar ki yurtdışında çok sağlam üniversiteler bazı derslerini açık şekilde yayınlıyor(sadece notları değil anlatım videosu da bulunabiliyor), bunları takip ederek mevcut derslerindeki sorunu çözersin. Lise işine gelince bu sorunu nasıl tespit ettiysen çözümü de orada, ideal olarak iyi yazılmış bir kalkülüs kitabını 4 işlem ve bir miktar bazı kavramların ne olduğunu bilerek okumaya başladığında belki lise matematiğini öğrenmezsin ama üniversite ve sana meslek hayatında lazım olacak olan matematiğin temellerini öğrenirsin. Aynı şekilde fizik içinde geçerli.

Eğer sıkıntı yaşanılan ders kalkülüs1, fizik1 olsa o zaman lise kısmını unuttuğun için yapamıyor olabilirdin ama devre teorisi için lise bilgisiden çok 1. Sınıfta aldığın aslında lisenin tekrarı ve devamı olan dersler gerekiyor. Senin şu an 2 farklı sorunun var, biri ardına saklandığın liseyi unutmuş olman diğeri ise mevcut derslerin ile ilgili sorunların. İkisini farklı sorun olarak ele alıp ikisini de çözmeye çalışman lazım, mevcut derslerinde sorunların için öncelikle notlardan konulara çalışıp en azından konunun adını ve kapsamını öğrendikten sonra youtube dan o konuları anlatan konular bulman seni baya öne atar. Youtube da akla hayale gelmeyecek derslerin videolarını, konuların anlatamını bulabilirsin. Eğer orada bulamazsan google da ararsan bir sürü üniversitenin notları çıkar ki yurtdışında çok sağlam üniversiteler bazı derslerini açık şekilde yayınlıyor(sadece notları değil anlatım videosu da bulunabiliyor), bunları takip ederek mevcut derslerindeki sorunu çözersin. Lise işine gelince bu sorunu nasıl tespit ettiysen çözümü de orada, ideal olarak iyi yazılmış bir kalkülüs kitabını 4 işlem ve bir miktar bazı kavramların ne olduğunu bilerek okumaya başladığında belki lise matematiğini öğrenmezsin ama üniversite ve sana meslek hayatında lazım olacak olan matematiğin temellerini öğrenirsin. Aynı şekilde fizik içinde geçerli.
Hocam cok tesekkur ederim cok guzel bir cevap oldu ve bu arada calculus 1 -2 fizik 2 lineer cebir kesikli matematik derslerinde de cok inanilmaz zorlanmistim mat1 lineeri gecmeyi basardim ama 2. Donem mat2 fizik2 kesikli mat derslerini alicam aslinda lisede matematigim iyiydi araya 2 3 yil girince boyle oldu ve herhangi integral iceren bir ders oldugunda otomatik olarak 5-0 geriden basliyorum sayisal cozumleme,olasilik,isaret ve sistemler de bu yuzden cok zor geliyor ama onerileriniz icin cok tesekkurler hocam temel konuari halletmeye calismak zaman kaybi geliyodu bana ama artik baska care de gozukmuyor hocam cok tesekkurler size

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,099
Üyeler
2,876
Son üye
squallxq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back