Bilgisayardan 2-3 ayrı kulaklık çıkışı almak!...

looktr

Üye
Bilgisayar arka panelde kulaklık çıkışı var, bağlıyorum çalışıyor. Aynı zamanda ön paneldeki kulaklık çıkışına bağlarsam biri kesiliyor diğeri çalışıyor. Usb ses kartı var, onu takıp bağlarsam kasa zrindeki çıkışlardan ses alamıyorum. Usba kulaklık var onu baplarsam diğerlerinden hiç ses alamıyorum.

Aynı anda iki ayrı kulaklıktan ses alabilmek için yapabileceğim birşey var mı?

Bilgisayar arka panelde kulaklık çıkışı var, bağlıyorum çalışıyor. Aynı zamanda ön paneldeki kulaklık çıkışına bağlarsam biri kesiliyor diğeri çalışıyor. Usb ses kartı var, onu takıp bağlarsam kasa zrindeki çıkışlardan ses alamıyorum. Usba kulaklık var onu baplarsam diğerlerinden hiç ses alamıyorum.

Aynı anda iki ayrı kulaklıktan ses alabilmek için yapabileceğim birşey var mı?
Bu resimdeki 2 giriş 1 çıkış. Bunun tersi de vardır kesin.

Screenshot_20250713_160013_Chrome.jpg

42771 eklentisine bak

Aynı sinyali iki ayrı kulaklığa paylaştırınca zayıflayıp yetersiz hâle gelir mi sorusu dursun bir kenarda...

Eğer dişi yuvalar da stereo ise, bu aletin tersi değil de kendisi değil mi gerekli olan?
2 x Giriş, 1 x Çıkış sözü yanılttı galiba sizi.

Aynı sinyali iki ayrı kulaklığa paylaştırınca zayıflayıp yetersiz hâle gelir mi sorusu dursun bir kenarda...

Eğer dişi yuvalar da stereo ise, bu aletin tersi değil de kendisi değil mi gerekli olan?
2 x Giriş, 1 x Çıkış sözü yanılttı galiba sizi.
Valla her şey olabilir. Yoğun çalışıyorum. Yeterince kafa yoramıyorum. :)

42771 eklentisine bak
Ustam bu caihazın özelliği basit paralel bağlama. Başka cihazlardan sökülen jaklar da paralel bağlanıp böyle çoklu çıkış yapılabilir.

Ancak benim derdim bilgisayardan ayrı çıkışlardan ses alabilmek. Örneğin bir kulaklığım usb ile bağlanıyor diğeri resimdeki gibi audio jak ile. Ayrı ayrı ses alabilmek istiyorum.

Bunu yapmak için uygulamaların hangi ses aygıtın kullanacağına karar vermesi gerekir. Mesela birçok oyun ses çıkışının nereden olacağını seçtirir ama her uyguluma da bunu yapamazsın. Uygulamalar belli ise fikir yürütebiliriz.

Fedora - XFCE4 kullanıyorum. Klavyenin ses çıkışı, pc ses çıkışı ve monitörün ses çıkışını aynı anda farklı programlar ile kullandım. Üç farklı sesi duydum.

1752426900452.png

Linux bir kez daha farkını ortaya koyuyor. Ancak maalesef ki microsoft kölesi olarak yaşamaya devam ediyoruz...

Windows da yapılabilir bir şey. Sound mixer de app volumeleri seçerken çıkış kaynaklarını da değiştirebiliyor olman lazım

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,979
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back