czorgormez
Temporary user
bir grup bilimadamı bilincin sadece nörönlar arası elektriksel bağlardan oluşmadığını. canlı beyninin içinde nörönların quantum seviyesinde de operasyonlar gerçekleştirdiğini savunuyor. bunu iddia eden kişiler öyle sıradan insanlar da değiller. bir tanesi nobel ödüllü bir bilimadamı. siz ne diyorsunuz,
tüm dünya quantum computer peşine düşmüşken kafamızda quantum computer mi var ?
www.popularmechanics.com
"Yakın zamanda yapılan çığır açan bir deneyde farelere anestezi uygulanması, bazı bilim insanlarını kemirgen beyinlerindeki küçük yapıların bilinç deneyiminden sorumlu olduğuna ikna etti. Bunu başarmak için "mikrotübül" adı verilen mikroskobik içi boş tüp yapıları ileri düzey fizik işlemleri gerçekleştiriyor; uzmanlar mikrotübüllerin kuantum alanında inanılmaz operasyonlar yürüttüğüne inanıyor. Daha önceki araştırmacıların çalışmalarına atıfta bulunan bu çalışma, aynı türden kuantum operasyonlarının muhtemelen insan beyninde de gerçekleştiğini çıkarımında bulunuyor."
tüm dünya quantum computer peşine düşmüşken kafamızda quantum computer mi var ?

Your Consciousness Can Connect With the Whole Universe
This latest clue about the architecture of consciousness supports a Nobel Prize winner's theory about how quantum physics works in your brain.
"Yakın zamanda yapılan çığır açan bir deneyde farelere anestezi uygulanması, bazı bilim insanlarını kemirgen beyinlerindeki küçük yapıların bilinç deneyiminden sorumlu olduğuna ikna etti. Bunu başarmak için "mikrotübül" adı verilen mikroskobik içi boş tüp yapıları ileri düzey fizik işlemleri gerçekleştiriyor; uzmanlar mikrotübüllerin kuantum alanında inanılmaz operasyonlar yürüttüğüne inanıyor. Daha önceki araştırmacıların çalışmalarına atıfta bulunan bu çalışma, aynı türden kuantum operasyonlarının muhtemelen insan beyninde de gerçekleştiğini çıkarımında bulunuyor."