Bilmece bulmaca 3 levhali kapasitorle oynamaca

• Batteries: The capacity of batteries is often measured in ampere-hours (Ah). For instance, a battery with a capacity of 1 Ah can supply a current of 1 ampere for 1 hour. In Coulombs, this is:
  • 1 Ah=1 A⋅3600 s=3600 C
Bunu gercekten boyle dusunmemistim hic.

Boyle bir sey hazirlayinca, ilk kez sisteme voltaj verince 2. cap in + bacagi ile sistemin - bacagi arasinda , sisteme verdigim voltajdan daha buyuk bir voltaj okuyorum. Ornegin 5V sisteme verdim7.3V okudum. bazen 5.3 okudum. Ama 2.cap ile sistemin - ini kisa devre edersem bir daha o voltajlari goremiyorum asla.

Boyle bir sey hazirlayinca, ilk kez sisteme voltaj verince 2. cap in + bacagi ile sistemin - bacagi arasinda , sisteme verdigim voltajdan daha buyuk bir voltaj okuyorum. Ornegin 5V sisteme verdim7.3V okudum. bazen 5.3 okudum. Ama 2.cap ile sistemin - ini kisa devre edersem bir daha o voltajlari goremiyorum asla.
Bu bana taydin abinin, zener diyot nasil olculur konusunu hatirlatti. KORAD i kapatmadan baglayinca bu sekilde yuksek voltaj olcuyordum, ama KORAD kapandiktan sonra baglantilari yapip korad i acinca hic sorunsuz 5V olcebilir oldum.

Bir kondansatorun plakalarindan birisini topraklayalim. Diger plakaya +Q yuku koyalim.
Bu durumda diger plaka topraktan -Q yukunu toplar.

Biz Q yuku yukledik.

Havada asili bir kondansator olsun. Plakalarindan birisine Q yuku yukledik. Diger plakada ne olur?

Bir kondansatorun plakalarindan birisini topraklayalim. Diger plakaya +Q yuku koyalim.
Bu durumda diger plaka topraktan -Q yukunu toplar.

Biz Q yuku yukledik.

Havada asili bir kondansator olsun. Plakalarindan birisine Q yuku yukledik. Diger plakada ne olur?
once olmamasi lazim diyordum ama, plakanin birinde Q yuku var ise diger plada -Q yuku olmali diyorum. Hava ile calistim ben, yuk vardi

Yorum yapacagim.

Bir levhaya +Q yuku birakinca diger levha ile arasindaki dielektrikden -Q yuku plakanin +Q yuku tarafinda yogunlasir.

Dielektrik her zaman noturdur. -Q yukleri yalitkanda bir tarafta etkin olduysa +Q yuku de diger plaka tarafinda etkin olur ve Plakada statik olarak -Q yuku endukler.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,905
Üyeler
3,582
Son üye
Performans

Son kaynaklar

Back