Bilmece bulmaca 4 bit iki sayiyi carpmaca

Hedef statik olarak çalışması mı (yani çarpım sonucu, devrenin çıkışında belirli bir "propagation delay" den sonra çıkıyor) yoksa belli sayıda clock cycle sonucunda çıkışta çarpımın hazır olması mı?

1764190554955.png

En alttaki toplayici kaldirilabiliyor.

Toplayicilarin bit uzunluklari da dusurulebiliyor.

Son düzenleme:
Minimal güzel bir tasarım. Kullanılan tristate buffer ve adder bit genişliği arttırılarak da çarpılabilecek sayıların aralığı arttırılabiliyor. Çarpımın elde edilme süresi de sabit. Seri çarpıcı dediğin, döngü içinde toplayarak işlem yapan devre mi?

Evet seri carpici shift register kullanarak 8 bit sayilari 8 adimda kaydira kaydira carpacak.

Paralel carpicida macro (subcircuit) olusturdum. Three state buffer degil de AND islemi yapiyor. Sonucta bit bazinda carpma islemi bit bazinda AND islemi oluyor.

Paralel carpici tek cycle da carpma islemi yapiyor. Muhtemelen DSP lerde ayni sekilde carpma islemi yapiyor. 32 bit gibi buyuk sayilarin carpiminda toplama devresinin cary lookahead adder olmasi gerekiyor.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,590
Üyeler
3,413
Son üye
Berkesaman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back