Hocam ben aşağıdaki devrenin nasıl çalıştığını sizlerden öğrenmiştim. Öğrendiklerimi birleştirip böyle bir şey ortaya koyabildim. İlk aklıma gelen bu oldu. Ama açıkçası farklı türdekileri de merak ediyorum.
PWM evet bir dortgen dalgadir fakat pwm sinyalde frekans ayni olmasina ragmen darbe suresi degikendir. Darbenin genisligini duty faktoru ile tanimliyoruz.
Senin semada sadece darbenin frekansini boluyorsun. Fakat bu esnada darbenin uzunluguna ait bilgi kayboluyor.
Şuan deneyecek vaktim yok ama denemek isteyen olursa bu counter lar ya rising edge de Yada falling edge de tetiklenir (muhtemelen rising edge) bir not kapısı ile sinyeli terslerseniz falling edgelerde (düşen kenar) Baska bir counter tetikleyebilirsiniz sonrasında lojik olarak bu sinyalleri birleştirmeyi deneyebilirsiniz
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?