Bir projenin daha doğuşu!

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
5,409
Hazır şablon üzerine, kodlaması tamamen bana ait olan bir projenin daha sonuna yaklaşıyorum. Ön yüzü bitti sayılır, şimdi sırada kısmen tamamladığım yönetim paneli var.

Siteyi herhangi bir framework kullanmadan PHP ile yazdım. Framework kullanmaya karşı değilim ama mesafeli yaklaşıyorum. Çünkü devamlılık, bilgi aktarımı gibi yerlerde insanları kısır bir döngüye sürüklediğini düşünüyorum. Şöyle örnek vereyim; Daha eskisi olsa da, bugünlerde Laravel gibi frameworkler revaçta. Yarın Laravel projesi durdurulsa onu öğrenenlerin ciddi çoğunluğu bir boşluğa düşecek. Çünkü hazır kullandığı araçların içeriklerine çok da hakim olamıyorlar. Mesela hazır login modülü var, oradaki güvenlik tedbirlerinin tamamını öğrenmeye ihtiyaç duymuyor. Eksik şeyler olunca haliyle bu kimseler Laravel'i geliştirmeye devam edemez. Bu durumda o kişi ya yeni bir framework öğrenecek ya bir süre sonra demode olacak ya da en baştan yapması gerekeni yapıp adam akıllı PHP ve işin inceliklerini öğrenecek! :oops:

İstisnalar kendini bilir! Herkes de sözümü üzerine alınmasın bir zahmet... :D

Ekran görüntüsünü de ekleyeyim.

Screenshot_2021-03-05 İslamlar Köyü Villaları Antalya Kalkan Fethiye İslamlar Villas(1).png
 
bu çok iş gibi görünüyor. umarım harika bir gelişme yaşarsın
 
Laravel, jQuery, jQery UI gibi teknolojileri pek kullanma taraftarı değilim. Çünkü, sisteme ek yük getiriyorlar ve geliştirilen projeyi daha karmaşıklaştırıyorlar.
 
Ben framework'leri dil kutuphanelerine benzetiyorum. C kullanmak icin ne kadar kutuphane sartsa artik PHP gibi diller icinde fameworkler o hale geldi. Is yukunun buyuk bir kismini aliyorlar. Acikcasi yillarca kullandiktan sonra baska framework e gecmek o sure icerisinde yaplan calisma suresinden tasarrufun yaninda cok az tutuyor. Flash zamaninda insanlara iyi is imkanlari sagladi. Ortadan kalktiginda insanlar farkli yontemler ogrenip kullandilar. Bu bir dongu. Bir arac isinize yariyorsa ve zamandan kazandiriyorsa, kullanin.
 
Flash ile çok uygulama geliştirdim. Bunların bazıları 181 ülke arasından şirket içi ödül aldı. Zamanında Joomla'yı da öğrendim, WordPress popüler olunca o da çöp oldu. Yukarıdaki site, ben işi almadan 3 yıl kadar önce WordPress ile yapılmış. Sıfırdan tekrar yaptım.

Eski kız arkadaşım -tam tarihin hatırlamıyorum- 2003-2005'li yıllarda Java öğrendi, gene o tarihlerden sonra Oracle'da çalışmaya başladı.

Özet geçmeye çalıştığım bu ve benzeri tecrübelerden sonra şunu öğrendim; Kendine kıymet katmak istiyorsan bunun en kolay yolu çok ve sıkı çalışmak. Diğer bütün "kolaylıklar" zaman kaybı.

Bence aşağıdaki teşbih bu konuya çok iyi uyuyor. "Gerçi burda oynanmışı var..." :katil1:

 
Onbinlerce programcidan kac tanesi Oracle, MS ya da Apple'da ise baslayabilir ki?
 
Konu maksadından sapmasın diye biraz daha açmaya çalışayım. Benim amacım programcının yazdığı programın köküne hakim olmadan, kolaya kaçmanın insana uzan vadede zarar verdiğini ifade etmek. O derece iyileştiğinde çok fark etmiyor framework ya da kütüphane filan kullanmak. Çünkü biliyorsan, ya ihtiyacın olmaz ya da kullandığın framework ya da kütüphaneye de müdahale edebilirsin.

Onbinlerce programcidan kac tanesi Oracle, MS ya da Apple'da ise baslayabilir ki?

Yeterince iyi olanlar saydığın ya da sayamadığın birçok ileri seviye iş yapan firmada işe başlayabilir.

Burada asıl soru; İşini derinlemesine bilmeden framework ya da kütüphane ile ilerleme gayretinde olanların kaç tanesi o işlere girebilir?

Sanıyorum cevap çok net.
 
O zaman bir de aşağıdaki gibi sorayım.:cheeky5:

1684102545515.png


  • y ekseni çalışma, x ekseni zaman, a noktası x ekseninde başlangıç, b noktası işe girme anı ve S alanı ise yeterince iyi olmayı temsil eder.
  • a ve b noktaları ömrün bir dönemine denk geleceği için değiştirmek istemeyeceğiz, sabit alalım.
  • Bu durumda S miktarını arttırmak için y ekseninde bir artış olması gerekiyor.
[math]F(x) = \int^{İşe Girmek}_{Öğrenmeye Başlamak}\frac{çalışma}{zaman}\Delta zaman[/math]
Kütüphane ya da framework kullanmak a ve b noktaları arasında herhangi bir anda y ekseninde bir artış sağlar mı?
 
Framework kullanmak isleri cok kisaltiyor. Arkaplan calismayi bilmek elbette onemli ama isi cok daha kisa yoldan cozmek varken bazi seyleri elle yapmak isi cok yavaslatiyor ve maalesef isverenler zaman konusunda cok sabirsiz. Bu yuzden is suresini olabilecek en kisa hale getirebilecek her "tips & tricks" yazilimciya helal. :))
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,964
Mesajlar
118,945
Üyeler
2,827
Son üye
abdullah3592

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top