Bir voltaj cikisini garantilemek

hakan8470

abantu
Bir smps devresi, 31.5V 0.5 A veriyor. Gercektende 0.51 A cekmeye baslayinca hemen voltaj kaybediyor. 18V felan oluyor. Bu yani cok guzel.

Ancak benim istedigim 30.2V veya 30.3V ,

Benim aklima bazi regulatorler geldi, hazir devre LM2596 gibi.

30.2V a ayarlasam guven olur mu buna( gerci cikisida maksimum 30V yazmislar), yoksa baska bir oneriniz var mi?

Korad ile 31V verdim, cikisi da 30.24V yapabildim en fazla. Yuk bagli degilken, 37mA cekiyor ve, LM2596 nin cikisin hemen arkasinda minik parcalar 168 ℃ :kotek1:

Buna da SMPS diyorum ama baya da bir malzemesini calmislar :gulus2: Opto bile yok
1721164030879.png

Trafonun dönüşüm oranını değiştirmek lazım.
Direnç entegre transistor vb şeyler ile voltajı düşürünce ısı kaybı olur.

Trafonun dönüşüm oranını değiştirmek lazım.
Direnç entegre transistor vb şeyler ile voltajı düşürünce ısı kaybı olur.
Onu da, trafoyu ne modulasyona sokuyor sa, onunla mi yapariz abi, ornegin oradaki cok bacakli?

Son düzenleme:
Opto yok mu? :oops: O zaman açık çevrim çalışıyor o ve 31.5 V olan çıkış voltajını 30.2 V olarak değiştirmenin hiçbir anlamı yok. Şebeke voltajı değişiminde veya yük değişiminde birkaç volt oynayabilecektir çıkış.

Opto yok mu? :oops: O zaman açık çevrim çalışıyor o ve 31.5 V olan çıkış voltajını 30.2 V olarak değiştirmenin hiçbir anlamı yok. Şebeke voltajı değişiminde veya yük değişiminde birkaç volt oynayabilecektir çıkış.
Kesinlikle yok, hic guven vermediginden cikisina bir regulator baglamak istedim, ama basarili olmadi. Regulatorde deli gibi isiniyor. 30.2V olmazsa olmazimiz

Forum istatistikleri

Konular
7,725
Üyeler
3,119
Son üye
İsmail16

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back