Biz kim oluyoruz ki zeki uzaylilari ariyoruz?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,749
Biz kim oluyoruz da etrafimizdaki hatta ayaklarimizin altindaki bilinci bile tanimiyorken veya ona saygi gostermiyorken zeki uzaylilari arayacagiz?

Boyle dedi National Geographicde sunumu yapan kisi.

Cok guzel bir video. Izlemenizi tavsiye ederim.

 
Son düzenleme:
bulunca ne olacak, biz gucluysek onlari somurecegiz, onlar gucluyse bizi somurecek, yani basimizdaki ulkelerlerle bile gecinemiyoruz, teknoloji transferi yapariz desek niye versinler sen olsan verirmisin, bu dunya disi yasam arayisinin amacini gercekten anlamiyorum, sanki insanlara ulasilamayacak suni bir hedef gibi.
 
Sen hic kepce ya da greyder izlemedinmi?

Gemilerini izleriz. Kac yapiyor diye sorariz.
 
Gercek bir uzay gemisinin fotografina ya da kisa bir videosuna milyar dolar verecek olanlar vardir.
 
biz şunun şurasında göz açıp kapama süresi kadardır buradayız uzay ölçeğinde
bize ulaşacak bir akıllı yaşamın bizden çok daha ileri olması beklenir -ki zaten biz daha ileri olsak bir bir yerlere giderdik en uzağa gönderdik dediğimiz voyager bile daha güneş sisteminden çıkamadan bağlantısı kesildi
bizden ileri bir medeniyetin şimdiye kadar bizimle bağlantı kurması gerekirdi
neden yoklar?
 
bizden ileri bir medeniyetin şimdiye kadar bizimle bağlantı kurması gerekirdi
neden yoklar?
Gelmiş olabilirler, insanları hayranlıkla(!) İzliyorlardır. Dilleri çözmeleri uzun sürmemiştir. Sosyal düzeni de takip etmeleri zor değil, naklen yayın yapıyoruz. Beyaz olmak için dağa çıkan iki zencinin hikayesini binlerce versiyonuyla görünce, "Bunlar bizi mikiler, uzak duralım, bırakalım birbirlerini mikilesinler" stratejisi izliyor olabilirler.
 
Geldiler aradıklarını buldular ve gittiler. Tekrar gelmeye gerek duymuyorlar veya sakıncalı olduğu için gelmiyorlar. Can korkusu. Dünyada teknoloji ilerlediği için sakata gelmek istemiyorlar
 
Onlar genelde gelir, dünyada bazı denekler üzerinde makattan endoskopi yapıp giderler :tamam2:
 
Onlar genelde gelir, dünyada bazı denekler üzerinde makattan endoskopi yapıp giderler :tamam2:
Beyne çip yerleştiriyorlarmış diye duydum. Makattan beyne giden yol uzun, dağıtırlar ortalığı :katil1: "arkada" delil bıralırlar.
 
Beyne çip yerleştiriyorlarmış diye duydum. Makattan beyne giden yol uzun, dağıtırlar ortalığı :katil1: "arkada" delil bıralırlar.

Ben genelde makatı duyuyorum :) Artık nasıl bir biyolojik yaşam formu ise, insanın beyninden daha değerli geliyor o yaratıklara.

Ben bazan Voyager 1 uydusunu düşünüyorum. Uzun düşünce ve uğraşlardan sonra, üzerine tüm insanlığı temsilen birşeyler yazıp gönderdik. Bir sürü masraf yapıp uzaya fırlattık. 50 yıldır da gidiyor. Biz de hayal kuruyoruz, uzaylılar bunu bulacak, mesajı okuyacak ve birgün buluşacağız diye.

Ama bir de şu olasılık var: Uzaylıların devasa gemisi güneş sisteminin dışında seyrediyor. Gemideki uzaylı çocuk da yaramazlık yapıyor. Annesi de "çocuğum yeter artık, yoruldum. Git biraz lazerle gök taşı vur, ben yatıyorum" diyor. Çocuk da gidiyor lazer odasına ve bizim voyager 1 i vuruyor ... Tam ümitle yaşa, simitle öl senaryosu ...
 
bu dünyadışı gelişmiş uygarlıklar konusu çok ilginç. bizler ve gezegenimiz sadece deney ortamı olabiliriz. uzayı büküp galaksiler arası seyahat edecek seviyeye gelmişsin. herhangi bir gezegendeki elementlere ihtiyaç duyma olasılığın yok. evrende sonsuz gezegen var gider uzay madenciliğini yapar çıkarırsın. tek ilgi çekici yanımız evrim ve toplumsal-tarihsel gelişim olabilir.
 
belki de geldiler, baktılar, gördüler, incelediler ve bırakın :bok1:'larında boğulsunlar deyip gittiler.
 
 
Etrafımızdaki bilinci tanıma ve ona saygı gösterme konusunda gerçekten de pek de parlak değiliz,

Belki de National Geographic sunumu yapan kişinin dediği gibi, zeki uzaylıları aramak yerine,

kendi gezegenimizdeki bilinci anlamak ve değer vermek için daha fazla çaba harcamalıyız.

Kaldı ki bunu yapamadan, başka gezegenlerdeki varlıkları aramak belki de biraz ironik :D

Belki de o uzaylılar lepistes gibi bir şeydir, kim bilir? Sonuçta, zeka göreceli bir kavramdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,652
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top