Reklamsız açık kaynaklı youtube uygulaması

latcakir

Yeni Üye
Katılım
29 Ağustos 2022
Mesajlar
8

FreeTube Nedir?​

FreeTube, YouTube videolarını daha basit, hızlı ve gizlilik odaklı bir önyüz ile izlemenize olanak sağlayan Web, Electron projesidir.
Videolar Invidious sunucuları üzerinden sizin bilgisayarınıza ulaşır ve bu şekilde videoları izlemeye başlarsınız. (Electron, Invidious projeleri açık kaynak projelerdir.)

FreeTube, birçok masaüstü platformda desteklenir. Linux, Windows, macOS gibi işletim sistemlerinde zahmetsiz kurulum yapıp kullanabilirsiniz.


Neden FreeTube kullanalım?​

1. Öncelikle şuradan başlayalım: Videolarda reklam yok. Kesintisiz video keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

2. Performanstan söz ederek başlamak istiyorum. YouTube'un kendi sitesi oldukça büyük bir site. İçerik anlamında demiyorum, sitenin boyutu anlamında diyorum. Yani sitenin içi gereksiz tonla özellikle şişirilmiş vaziyette ve bu durum performans kaybına neden olmakta. YouTube'dan açtığım videolar ile bilgisayar fanım uçmaya başlıyor. Ayrıca tasarım kısmında da YouTube'un yaptığı yenilikler, en azından benim açımdan, pek de güzel durmuyor. Sinematik ışıklandırma, daha oval bir tasarım gibi gibi. Eski YouTube tasarımı daha iyiydi bana göre.

FreeTube performans noktasında oldukça iyi ve tasarım konusunda da gayet başarılı. Birkaç ekran görüntüsü atayım isterseniz:


Ana Ekran.png




Video Oynatıcı.png



3. Ana ekranda sizlere göstermek açısından, aklıma gelen birkaç kanala abone oldum ve abone olduğum kanalların videoları önüme düşüyor. Abone olmak için Google hesabı açmıyorsunuz, abonelikleriniz yerel olarak bilgisayarda tutuluyor. Yani aslında tam anlamıyla abone olmuyorsunuz, sadece takip edebilmeniz için oluşturulmuş bir sistem. YouTube kanalına ekstra bir abonelik vermiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

4. Herhangi bir videoyu açtınız ve bir yerde bıraktınız videoyu. İzlemeye devam ettiğinizde kaldığınız yerden, eksiksiz olarak devam ediyor. Kaldığınız yerler bilgisayarınızda kayıt alınıyor ve bu sayede eksiksiz kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

5. İkinci fotoğrafta da video oynatıcı yer alıyor. Gayet basit ve sade, sadece işini yapan bir tasarımı var. Oldukça hoş.

6. FreeTube kullanırken gizliliğinizi de bir nebze olsun korumuş oluyorsunuz. Google sizi bu şekilde takip edemiyor.

7. FreeTube'un kendi içinde video indirme özelliği mevcut ancak belli bir kaliteye kadar videoları indirebiliyorsunuz. Paralı özellik olduğu için değil, programın sınırı bu şekilde. Muhtemelen programın yazıldığı dildeki kütüphanelerden kaynaklı. Video indirmek için IDM kullanmanızı tavsiye ederim.

8. FreeTube kullanırken birden çok profil oluşturabiliyorsunuz. İlk fotoğrafta sağ üstte gördüğünüz yere hesap simgesine tıklayarak daha fazla hesap ekleyebilir ve bu şekilde birden fazla kişi FreeTube kullanacaksanız Abonelikleriniz, izleme geçmişiniz birbirine karışmamış olur.

9. Son olarak bahsetmek istediğim şey, bu bahsettiğim proje özgür ve açık kaynak bir proje. Bu tarz projelere destek çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Destek çıkmak için kesinlikle para ödemeniz gerekmiyor. Bu tarz programların kullanımı artırmanız, tavsiyelerde bulunmanız, hata gördüğünüzde geri bildirim yollamanız gibi birçok yol var projeye destek olmak için. GitHub - FreeTube projenin GitHub linki burada. Bakmak isteyenleriniz olursa buradan ulaşabilir.

portable kolayca indirmek için:
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,138
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top