Bluelight Life koldan ölçer tansiyon aleti err hatası tamiri

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,872
Bugün Bluelight marka bir tansiyon aleti geldi. Açıldığında 1 sn civarında çok kısa süre şişirme motoru çalışıyor ve Err hatası veriyordu. Bende neler olduğunu anlamak için hemen cihazın içini açtım. Pilli bir devre olduğu için bozulması ihtimal olan 3 malzemeyi kontrol ettim. Motor ve selonoidlere bağlı diyotlar, transistör ve basınç sensörü. Basınç sensörü dışındaki tüm bileşenleri kontrol ettim, hepsi sağlamdı.

Motor ve selonoidi harici güç kaynağı ile test ettim. Onlar da sağlamdı ve kola takılan yen bölümünü gayet düzgün şişirdi.

Sonra kullanım kılavuzu gözüme ilişti. Bu hata motor bağlantısında bir tıkanıklığı işaret ediyor. Eğer bu hatayı alırsanız yen ile hortum bağlantılarını kontrol edin filan diyordu.

Sorun hava pompa sisteminde ama her şey yerli yerinde görünüyordu. Geriye bir tek basınç sensörü arızası kalıyor izlenmi oluşmaya başladı. Sonra yenin şiştikten sonra rahatça inmediğini fark ettim. Hortumu çıkarttım üfledim, o da ne! Hava geçmesi için epey zorlamam gerekiyordu. Hortumun ucundaki L şeklindeki ara aparatı söktüm ve ucu sanıyorum sıcaktan bir şekilde tamamen erimişti.

Nasıl olduğuna hayret etsem de yan keski ile ucu kesip düzleştirdikten sonra cihaz sorunsuz çalışmaya başladı. Arıza tamemen mekanik imiş.


IMG_20211014_120033.jpg
IMG_20211014_120623_1.jpg
IMG_20211014_120748.jpg
IMG_20211014_120846.jpg
IMG_20211014_122457.jpg
IMG_20211014_131943.jpg
IMG_20211014_134223.jpg
IMG_20211014_134302.jpg
 
Belkide hortumu geçirmek için çakmak gibi birşey ile erittiler o L parçayı. Yoksa orada bir ısı olmasının ihtimali yok gibi.
 
Çok teşekkür ederim gerçekten benim tansiyon aletimdede aynı sorun varmış sayenizde artık çalışıyor
 

Ekler

  • 30D9E00C-62D4-436F-9E0E-36F05DA2D7F4.jpeg
    30D9E00C-62D4-436F-9E0E-36F05DA2D7F4.jpeg
    475.7 KB · Görüntüleme: 234
Sercan teşekkür ederim. Sırf bu mesajı yazmak için foruma üye oldum. Aynı hata benim cihazımda da oldu ve dediğin gibi bir onarım ile cihaz düzeldi. Sonuç: 300-400 TL cebimizde kalmış oldu. Yaptığınız iş bu bakımdan çok kıymetli.
 
Bana da geçen gün bir arkadaşım omron marka tansiyon aleti getirdi çalışmıyor diye. Baktım pillerin alayı dandik bu tür cihazlarda kaliteli piller kullanmak gerekiyor mümkünse adaptör tercih edilmeli. Birde cihaz tamiri yaparken önce tüm parçaları gözle kontrol edip basitten zora doğru işlem sırası uygulamakta fayda var. Buna uyulmadığında cihazın arıza ile ilgili olmayan parçalarını da boş yere sökmüş oluyoruz vakit ve emek kaybına neden oluyor.
 
Merhaba. Sırf bu yorumu yazmak için bende üye oldum. Aynı problemi yaşıyordum ve umutsuzca araştırırken buraya denk geldim ve aynı çözüm işe yaradı. Enteresan yanı parçanın ön tarafındaki plastiğin yapı olarak yumuşayıp birbirine kaynaşması. Ele alınca lastik-oyun hamuru gibi bir his veriyor. Sert bir plastik ısıl etkiye maruz kalmadan nasıl bu hale gelebilir anlamadım. Ayriyeten bende hiç kullanım kılavuzu felan yoktu burada bunu görmesem o parçanın eriyebileceği hiç aklıma gelmez. Teşekkürler.
 
Evet, bende tinerle pcb temizlerken, tiner etrafa dökülmesin diye köpük malzeme koymuştum. bu kolilerden çıkan malzeme. Tiner değer değmez eriyip yok olması bir olmuştu. Ve ortalık 2 kat battı.
 
Bence olay solvent değil. Makinanın içindeki kompresörden çıkan hava fazla ısınıyor herhalde ve sonunda plastiğin ucunu eritip tıkıyor.
 
Bence olay solvent değil. Makinanın içindeki kompresörden çıkan hava fazla ısınıyor herhalde ve sonunda plastiğin ucunu eritip tıkıyor.
Hocam plastik aksamın tam en uç kısmına farklı bir plastikten ek yapılmış. O kısmı şöyle elime alınca geliverdi zaten ve mükemmel şekilde çıktı geride kalan asıl L şeklindeki parça oldukça temiz bir uca sahipti. Yani L şeklinde parçayı ürettikten sonra bir ucuna ekstra farklı plastikten bi ek yapmışlar. O ek zamanla eriyip kaynamış. Solvent-alkol vs olduğunu sanmıyorum içine girmesi imkansız evde de yok zaten. Eğer ısı ile yumuşasaydı soğuduktan sonra donardı. Bizim anane tarafından dayımın evini teyzem satın almıştı evin kapısı 2001 den beri açılmamıştı. Eve girdiğimde masanın üstündeki bi poşeti elime alayım dedim poşet elimde kuma dönüşüp dağılmıştı o zaman tuhaf gelmişti "bunların ömrü bilmem kaç bin yıl değil miydi?" diye kendime sormuştum. Benzer bir durum olabilir diye düşünüyorum. Kullanılan plastik zamanla kimyasını kaybedip erimeye kaynamaya başlamıştır belki. Tabi bunlar tahmin bir bilgiye dayanarak söylemiyorum.
 
Evet, bende tinerle pcb temizlerken, tiner etrafa dökülmesin diye köpük malzeme koymuştum. bu kolilerden çıkan malzeme. Tiner değer değmez eriyip yok olması bir olmuştu. Ve ortalık 2 kat battı.
Tiner-benzin straforu eritir hocam. Ortalığı pisletmesi bir yana benzin-strafor birleşimi oldukça tehlikelidir. Çok yüksek sıcaklıklarda yanar ve kolay kolay sönmez. Ortaya çıkan maddeye napalm denir. Silah olarak kullanılmıştır ve şuan kullanımı savaş kanunlarına aykırıdır. ABD vietnamda çoluk çocuğu bu sıvıyla yakarken napalmden kaçan bir kız çocuğu fotoğraflanmıştı. ABD halkı fotoğrafa çok içerleyip protestolara ABD ordusunu vietnamdan çekinmeye zorlamıştı. Böyle de bir tarihi vardır.
 
Isı ile yamulunca yerçekiminin etkisiyle kapanıyordur.
 
Bir de ısınıp soğuyunca büzülme durumu da sözkonusu. Büzüle büzüle en sonunda kapanmış demekki :D
 
Sırf bu mesajı yazabilmek için siteye üye oldum. teşekkürler abi. Nineme yeni bir cihaz almaktan kurtardın bizi. Allah senden razı olsun.
 
Foruma hoşgeldin. Ninemize hürmetler. Cümlemizden.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,271
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top