Bu Osiloskopun minimum ölçme skalası nedir

kudretuzuner

Aktif Üye
Merhaba, 100uv ile 1mv arası 200 hz civarı bir RAW sinyallerini okumak mümkün mü? Op-amp lar ile yükselterek okumak mümkün, ama ben enstrumental op-amp tan çıkan ham değeri ve formunu görmek istiyorum. Direnç nette en ucuz bunu buldum. Bendeki çok eski model osiloskobun en alt kademesi 2mv daha aşağı kademesi yok. Teşekkürler.
.https://www.direnc.net/fnirsi-138-pro-200khz-25-ms/s-dijital-mini-osiloskopfnirsi-138-pro-200khz-25-ms/s-dijital-mini-osiloskop

Cok dusuk sinyaller sikinti. Hele hele de scop gibi cok genis band genislikli bir cihaz icin amplifikator yapmak kolay is degil. Cogu scopta min v/div zaten bahsettigin sinirda.

Ancak cok ozel scoplar daha altina iner haliyle de fiyatlari yuksek olur.

Yanlsi hatirlamiyorsam senin ilgilendigin frekanslar cok dusuktu. Bu yuzden amlifikatorunu harici yap scopla cikisini izle. 100uV sinyali kolaylikla 10 mV seviyesine cikartabilirsin.

Cok dusuk sinyaller sikinti. Hele hele de scop gibi cok genis band genislikli bir cihaz icin amplifikator yapmak kolay is degil. Cogu scopta min v/div zaten bahsettigin sinirda.

Ancak cok ozel scoplar daha altina iner haliyle de fiyatlari yuksek olur.

Yanlsi hatirlamiyorsam senin ilgilendigin frekanslar cok dusuktu. Bu yuzden amlifikatorunu harici yap scopla cikisini izle. 100uV sinyali kolaylikla 10 mV seviyesine cikartabilirsin.
Yanıt için teşekkürler. 100uv - 50mv arasını filitreleyerek ve sıra ile yükselterek 1-5 volt olarak okuyabiliyorum. Benim isteğim, çıkan son sinyaller ne kadar deforme oluyor onu merak etmekteyim.

Bir sinyal jeneratörü ile 10 mV bir sinüs sinyal üretip bir direnç gerilim bölücü ile 100'e bölersen, gerilim bölücünün çıkışındaki sinyal 100 μV olacak ve hala düzgün bir sinüs olacaktır. Sonra da bu sinyali senin devre ile ölçersin. Gözlemlediğin bozulmanın neredeyse tamamının sebebi senin devre olacaktır.

bu tip oyuncak skopların ölçümlerine güvenilemez, çok basit dalga şeklini göreyim gibi konularda, eğitimde vs tabi olabilir ama bir proje yapılacaksa daha düzgün bir skop gerekli.

Forum istatistikleri

Konular
7,113
Üyeler
2,882
Son üye
k7lest

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back