sanırım bu uygun değil. aradığımızın içinde transistör var. bunda mosfet var.uzman değilim ama muadil olabilecek bir aday buldum sanırım.
"A1101LLHLX-T"
satın alma adresi:
A1101LLHLX-T SMD Hall Effect Sensor SOT23W buy at affordable prices - Direnc.net®
A1101LLHLX-T SMD Hall Effect Sensor products SOT23W reasonable price, fast shipping options with Hall Effect Sensor category online at Turkey's largest electronic component sales site Direnc.net® 'skin can buy immediately.www.direnc.net
1K baglarsam seri olarak, kapi kapali sanmasini saglamak mumkun olur mu? orada ki kondansatoru soktum, olcunce 5.6nF cikiyor. Datasheette o deger 4.7nF sanirim. Bununda 6mA ile 14mA arasinda geciste ne icin kullanilacagini bilmiyorum. Ama derdim su an sadece deneme yapabilmek.Bu sensör kolay bozulmaz. Kapaktaki mıknatıs bozulmuştur
Sensör yerine seri direnç ve anahtar bağlayarak deneme yapabilirsiniz. Direnç değerini hesaplamak gerekir.
O kondansatör stabilite için gibi görünüyor, fonksiyonu kritik değil. Ama çıkış akımını sadece dirençle simüle edemeyebilirsin. MCU'ya bağlı pulldown direnci tespit etmek gerek. Bir de giriş voltajı hep 13,8V kalacak mı?@semih_s abi bakmiyon tabi buralara, sonra 220V verince kiziyon derdim ustteki mesaj.
Board bozukken o deger sapir sacma bir sey di. 40V vs gormustum. Belki de ben ona 220 vermeden once bozuldu. Su an Board ustunde oraya giden voltaj 13.8v ve hic degismiyor. Hatta board a 220v verip ilk calistirdigim andan itibaren sadece 13.8V ye cikip orada sabit kaliyor.MCU'ya bağlı pulldown direnci tespit etmek gerek. Bir de giriş voltajı hep 13,8V kalacak mı?
MCU nun bozuk olduguna kesinlikle eminim. MCU degistim, ama tabi bu kapi sensorune 13.8V gitmesi gerektigine dair bir yazi hic gormedim. Ancak TLV4976 nin calisma voltajina uygun bir deger gibi gozukuyor. TLV nin datasheetinde de 6mA i miknatis yokken, 14mA i miknatis varken gecirir diye anliyorum. 13.8v u 1K ya bolunce 13.8mA ve kapi kapali gibi dusunuyorum.Burada MCU'yu bozan da bu input voltajının yükselmesi olmuştur muhtemelen.
Diger mesajimda gostermeye calisicamMCU'ya bağlı pulldown direnci tespit etmek gerek.