Günaydın.
Resimdeki parça roland drum setin bir parçası.
Üzerindeki minik pcb onlarca kez tamir görmüş ve artık iş yapmaz durumda. Ayrıca üzerindeki 6.3mm soketin çeşitli versiyonlarını bulsam da pcb ye uygun olanını bulamadım.
Bu pcb yi yeniden yapmaya karar verdim. 6.3mm jackı uydurmak kolay ama resimdeki flex kablonun girdiği 4 pinli soketin ismini bilmiyorum. Bu soketin ismi nedir? Ne diye aramalıyım?
Flex kabloyu takabileceğim herhangi bir soket de olur. Pcb yi kendim yapacağım için fark etmez. Hatta parçanın adını öğrensem daha iyi olur, çünkü çizip pcbway de adetli olarak, dizgi dahil yaptırabilirim. Aliexpresde bu pcb 800₺ gibi uçuk bir fiyata satılıyor.
Flat Printed Connector
FPC 4 pin (Pitch denen 2pin arasındaki mesafeyi de girince bulunabilir)
Özdisanda vardır muhtemelen .Konnektörler konusunda yoğunlaşmış firmalarda bulunabilir https://ozdisan.com/p/ffc-ve-fpc-konnektorler-10155
Parçanın adını bende bilmiyordum ne işe yaradığını biliyorum tabi. parçanın tipine bakınca aklıma gelen ilk isim yaylı kanca oldu ve google aradığımda bu parça çıktı yaylı kanca ismi akılda kalır en azından.
En Geniş Kapsamlı Online Elektrik ve Otomasyon Marketi. Elektrik ve otomasyon alanında ihtiyacınız olan bir çok ürünü online olarak satın alabilirsiniz. Hız kontrol cihazlarından softstarterlere, zaman rölelerinden ısı kontrol cihazlarına, switchlerden sensörlere, zayıf akım konnektörlerinden...