0

Ben konuyu onaylarken tuhaf birşey görmemiştim ama, sonradan mesaj düzenlenip değişti mi diye baktım, değişen de birşey yok. Nedir tuhaf olan :)
 
Bana özelden yazmıştı. Bende genele yazarsa daha çok muhatap bulabileceğini söyledim. Ayrıca içerikte bende tuhaf bir şey görmedim. Niye gömdünüz ki konuyu?
 
@taydin once c# bilen elemanlarin dikkatine diye baslik acilmisti, sonra

C# bilenlerin dikkatine diye degistirmis​

 
Abi baslikta degismis , icerikte silinmis.

Ben kendi adima basligi cok asagilayici bulmustum. Tabi icerikle beraber anlamlandirdim. Gerci ayri da anlamlandirsam sorun yok

Bir yerde bir is yaptiracagin zaman, amele lazim demezsin, bir dolap tasinacak yardimci olabilecek birini ariyorum dersin, bir yerde bir sey yaptirmak icin kisi arandiginda, su isi yapacak calisma arkadasi ariyorum/ariyoruz dersin. C# bilen eleman .... diye baslayan bir baslik beni rahatsiz etti acikcasi. Edebsizce buldum. Kisi eger kendisi ise muhtemelen yazdigini duzeltme sebebide budur.

Bu sey e benzedi biraz, gozleri gormeyen insanlar, bizi madara etmeyin direk kor deyin deyip kizarlar. "Gorme engeli" ya da "ozurlu" ya da modern olani "ozel gereksinimli", hepsi onlara gore igrencti.

Bu arada buraya kadar bile garipsemeyenler icin

Bir iş yerinde, bir kuruluşta veya bir yerde çalışan insanların her birine eleman denir. Burasi hanim efendinin okulu da degil, fabrikasida degil.
 
Eleman sozluk tanımını giriyorum . Sizde google a yazın aynısını bulursunuz
Sözlük
Oxford Languages sağlayıcısından tanımlar · Daha fazla bilgi





eleman
ad
  1. 1.
    bileşik bir şeyi oluşturan şeylerden her biri, öğe.


  2. 2.
    bir kuruluşta, bir yerde çalışan insanların her biri.
    "Özel kuruluşlar elemanlarını iyi seçer"
    Eger argo bir anlamı varsa ve ben bilmiyorsam özür dilerim. Yıllarca yurt dışında kalınca bu konuda güncellemedim.
    Neden sildim. Konu hakkında tek bir teknik kişi yazmamış bilen diye güncelledim.
    Fakat zaman cok hızlı akıyor gencler ve ben aradığım elemanı buldum. Size iyi geyik muhabetleri dilerim bu platformun bu amaçla kullanıldığını gördüğüm için daha fazla vaktinizi almayayım. Siz takılmaya devam edin. Kolay gelsin başarılar dilerim
    Umarım hepiniz gönlünüzdeki iş vereni bulursunuz.



 
Amele, işçi demektir. Mesela, Kezban ismi için de benzer bir durum yaşanıyor. Çok güzel bir anlamı olan Kezban ismini, aşağılama amacıyla kullanıyorlar. Bir tanıdığım, bu nedenle ismini değiştirdi.

'Amele' kelimesini sonuna kadar kullanın, diğer kelimeleri de kullanın. Aşağılık kompleksine kapılmaya gerek yok.

Çok zengin ve güzel bir dilimiz var. Kelime Arapçadan gelince kötü, Latin kökenli olunca kutsal olmaz.

Birkaç dalyarağa kulak asıp dilimizi köreltmeyin.
 
Amele, işçi demektir.
Hakikaten oyle ama, halk arasinda bu tabirin hos karsilandigi bir yer zor. Kullanimi baya bir degismis. MKE nin faabrikasinda calisan isciler icin, hey amaleler in maasi yattimi diye bir cumle kurmak sanirim imkansiz olurdu.

Size iyi geyik muhabetleri dilerim bu platformun bu amaçla kullanıldığını gördüğüm için daha fazla vaktinizi almayayım. Siz takılmaya devam edin.
Bu da zeten yanlis dusunmedigimin acik delilidir.
 
Hakikaten oyle ama, halk arasinda bu tabirin hos karsilandigi bir yer zor. Kullanimi baya bir degismis. MKE nin faabrikasinda calisan isciler icin, hey amaleler in maasi yattimi diye bir cumle kurmak sanirim imkansiz olurdu.
Buna galatlaşma denir. Bizler halk olarak doğrusunu kullanabiliriz...

Ayrıca konun ilk halini ve içeriğini görmedim ama @senaymihcin tavrını haksız bulduğumu söyleyemem.

Örneğin gereksiz gereksiz bir sürü video görüyorum, bu video ne alaka burası Youtube sayfası mı diye sormuyorum. Beğenmediğim zaman cevap vermemeye, görmezden gelmeye çalışıyorum. Beğenmeyen cevap yazmasın. Burası herkesin teknik bağlamda soru sorabileceği bir yer olması gerekirken soru sormayı bırak tek satır harf bile içermeyen videolar kıraathane kıvamında paylaşılıyor.

Sonuç olarak belki benim soruya vereceğim bir cevap vardı ya da sorudan öğrenceğim bir çıkarım. Niye insanları özgürce soru sormasından rahatsız oluyorsunuz?

Günün sonunda hepimizin birer elaman olduğu gerçeğini mi değiştirdiniz?
 
Valla ben de eleman deyince, firmanın bir elemanı diye düşünüyorum. Bunun bir aşağılama olarak yorumlanmasını da ilk defa duyuyorum.

Böyle şeylere alınmayı da mantıksız buluyorum. Ne yani, adam sana tam senin istediğin gibi hitap etti diye onun saygısını kazandığını mı düşüyorsun? Veya sana "eleman" dedi diye sana saygısının olmadığını mı düşünüyorsun. Geçmişte çalıştığım bir iş yerinde maaş zammı pazarlığı yapıyoruz. Bana istediğimden daha az bir zam önerildi, ama benim "title" Manager olarak değiştirileceği söylendi. Yani business kartımda MANAGER yazacak :cheeky5: "Valla bana isterseniz işçi deyin, ama benim istediğim artış bu, işinize gelirse" deyince, business kartta eski şey yazmaya devam etti, ama ben istediğim artışı aldım.
 
Ayrıca konun ilk halini ve içeriğini görmedim ama
Bunu demeyeydin iyidi abi, :gulus2:

Örneğin gereksiz gereksiz bir sürü video görüyorum,
Gereksiz gordugunuz yerde bunu dile getirmis olsaniz, ya paylasan hakikaten dusunmedigini gorup duzeltebilir, ya da size anlamadiginiz seyi izah edebilirdi.

Valla ben de eleman deyince, firmanın bir elemanı diye düşünüyorum. Bunun bir aşağılama olarak yorumlanmasını da ilk defa duyuyorum.
Mesajin degismemis halini paylasip insanlarin goruslerine sunamiyor musun abi?
 
Abi ben sizleri taniyorum, o kisiyi tanimam, ne sizin ne Sercan abinin kalbini kirmak isterim. Bu konu benim icin kapanmistir. Afedersiniz.
 
Ama birbirimizi de kırmamak için neyi söyleyip neyi söylemeyeceğimizi bilmemiz lazım. Ben demekki sana "eleman" desem ve içimde de hiçbir negatif his yoksa, sen kırılacaktın. Belki de söylemeyecektin.

Mesela "personel" demek nasıl algılanıyor? veya "çalışan" ? Ne dememiz lazım?
 

Forum istatistikleri

Konular
6,535
Mesajlar
111,131
Üyeler
2,684
Son üye
kofteci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top