Calisma masasindaki kablo karmasasi

Mikro Step

Kıdemli Üye
Bazen calisma masalarinizin fotolarini goruyorum. Tertemiz ve duzenli olmasi kiskandiriyor beni.
Ben temiz calismayi beceremiyorum.

Scop problari, avometre problari PCden gelen USB kablolar oyle bir birbirine giriyor ki cozebilene askolsun.

Gercekten merak ediyorum nasil tertipli olmayi basarabiliyorsunuz?

1717008060585.png

Sakin kalip her seyin bir yerini belli ediyorsun once, sonra her is te her seyi cikariyorsun sonra geri yerine koyuyorsun. Tabi acayip ugrastiriyor sorma abi

Ama senin derdin sadece kablolarla gibi abi, simdi seni cok tatli bir sey ile tanistiracam.

Avometreyi kaldirabilirim.

Fakat benim projelerimde scop her daim calismak zorunda. Keza en az 2 usb kablosu da surekli kullanimda.
Dolayisi ile ortalikta 4 kablo oluyor. Bu bile yeterince karmasa/dolasma yapiyor.

O zaman masayi buyuteceksin abi , ve masanin sonunda bir basamak daha olacak. monitor ve scope onun ustunde duracak. Isin bittiginde kablolarda onalrin ustunde duracak, masa bombos kafa rahat.

Basamak dedigim bu cizdigim yer.
1717012663236.png

Bir de kendimde dikkat ettim, bende olcu aletleri ya sagda , ya solda , yani isin arkasindan kablo gelmiyor, soldan ve sagdan yanasmisim :gulus2:

Bazen calisma masalarinizin fotolarini goruyorum. Tertemiz ve duzenli olmasi kiskandiriyor beni.
Ben temiz calismayi beceremiyorum.

Scop problari, avometre problari PCden gelen USB kablolar oyle bir birbirine giriyor ki cozebilene askolsun.

Gercekten merak ediyorum nasil tertipli olmayi basarabiliyorsunuz?

34136 eklentisine bak
Hocam bence boşuna uğraşırsın :oluat: . Türkiyedeki atölyeni de videolardan görüyorum, daha geniş alan olmasına rağmen felaket :). Daldan dala hastalığı sende de var dimi. Uğraştığın şeyden dikkatini ayırıp, elindeki kargaburunu uygun bir yere bırakamazsın. Birkaç kere deneyebilirsin ama sonunda bir bakmışsın kargaburun yine yok, cımbız şurada bir yerdeydi... Alışkanlık da olmuştur çünkü.

Ben de bazen tertipli atölyeleri görünce düzenleme işine girişiyordum, ama sonra genelde işin yarısında bıkıp senin atölyeyi hatırlıyordum, "Dağınık da iş yapılıyor demek ki" diyor şeytan ve ben de ona uyuyorum (1'e 1 yaşanmış hikayedir) .

Benim masanın nispeten derli-toplu hali, uğraşınca daha iyi oluyor ama bazen ipin ucu kaçıyor. "Yeter böyle devam edemez!" diye düşünüp, benim için bayağı bir gayretle bu hale geldi. Yani tünelin sonunda ışık olabilir, halojen spot mu olur, minik el feneri mi :) ? Kabloyu masaya sererken kablonun geleceği ile ilgili plan yapmak lazım, hatta eline aldığın her şey için. 5S mantığı benimsenebilir, yer çok küçükse pek çare olmaz gibi...

1717056714102.jpeg

Daldan dala hastaligi var tabiki. Hoby de bekleyen musteri yok.

Aslinda daldan dala degil de "subroutine call" demek lazim.

Bazen elimize bir sey geliyor sokup bakiyoruz, sokerken vidalar saga sola, kablolar suraya, gidip duruyor. Tam o ara ya baska is geliyor, ya da bir ariza icin bir parca beklemen lazim, urun bekleyecek orada. Iste o ara dagiliyor her sey. Cozum cok basit.

Parcayi sokerken vidalari sirali koymalisiniz, ben genelde sirali koyarim hepsini. Diyelim bekleyecek o is, vidalari bir banta yapistirir , uzerine selpak yapistiririm. cikartmasi kolay oluyor.
20240530_115620.jpg

Sonra hepsini toplayip bu sekilde numaralandirdigim sepetlere koyuyorum. Tabi numara karsiliklari icin bir defter tutup , gerekli bilgileri oraya yaziyorum.
20240530_115346.jpg

Ama cok ugrasiyorsun. O baska bir dert.

Belki ince dar aralikli minik raflar daha kullanisli olabilir bazi durumlarda. Daha az ugrastirici olur.
Hepsinden ote sadece bir tek sen calismalisin o bolgede, kimse girmemeli, bence en onemli konu bu. :gulus2:

Aleti işi bittiği yerde bırakma huyum vardır. Bu yüzden maket bıçağı gibi bazı aletler her masada ayrı olur. Bazısına kablo bağlamışımdır. Bu sayede uzağa gitmesi önlenir(!)

Bence bu sorunlar, çalıştığımız ortamda bizi yönetecek biri olmadığı içindir.

Bu sekil masa alti cekmeceleri var, minik ivir zivir ama, zirt birt kullanacagin seyler icin ideal.
1717060292496.png

@semih_s abi duvarda senin o kadar cok bos yerin varki, mesela kulakligin orda ne isi var? :gulus2:
34156 eklentisine bak
Kolum çarpıp yere düşene kadar mini mengenenin yanında duruyordu, kullanmadığım halde. Kolum çarpmasın diye yerden alıp oraya astım. Şimdi o yan masadakileri kalabalıklaşıp sola doğru kayacaklar ve kulaklık yeniden yere düşünce de başka bir yer bulacağım.

Disiplin güzel bir şey :) .

Bir gurgen tahta, sanirim kalingili 7cm var , bu sekilde delikler delip, bir suru sey sigdirabilmistim. Olcu aletlerinin problarinin uclarida giriyor bunlara.

1717060727538.png

El aletlerini cekmeceye doldurma fikri guzel degil. Bu delikli tahta iyi olmus.

El aletlerini cekmeceye doldurma fikri guzel degil. Bu delikli tahta iyi olmus.
Aslinda kullanacaginiz tum aletler icin bir kere tasarlayip, delik caplarini ona gore ayarlarsaniz daha rahat edersiniz. Tecrubeyle sabit :gulus2: Tabi tasarimi yaparken , el hareketleriniz ve en cok kullandiklariniz, digerlerinin elinize zarar verip vermeyecegi, ya da arada kalirsa nasil alabileceginiz hususlar endise verici.

Bunun icin belki ayninisin yuvarlak top giobi olanini kullanmak, ve o topunda oldugu yerde donmesini saglamak daha dogru olabilir.

Aklima Japonlarin bir videosu geldi. Devasa bir binanin her kati video kaseti dolu.
Musteri bir masaya oturuyor bilgisayardan istedigi videoyu soyluyor. Robotik mekanizmalar istenen video kasetini bulup getiriyor.

off, masadan kalkincada hepsini yerine gotursun. ne tatli varya :ok1::gulus2:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back