Calisma masasindaki kablo karmasasi

ISS-45_Kimiya_Yui_and_Kjell_Lindgren_work_on_a_storage_rack_inside_the_Destiny_lab.jpg
ISS uzay istasyonu gibi karmakarışık laboratuvarlarınız var. :)

Aslinda getir gotur ortaligi temizle isini ciraklar yapiyordu. O zaman robot kopek, robot esek vs calismalarindaki gelismelerden sonra robot cirak kesin yaparlar.

Gerci cirak uygulamasi az gelismis ulkelerde var galiba.

Asagidaki kopegin videosu vardi. Cok hostu.

1717062308814.png

Son düzenleme:
Bunlar 5S uygulamislar sanki abi
1717062250106.png

Aslinda getir gotur ortaligi temizle isini ciraklar yapiyordu. O zaman robot kopek, robot esek vs calismalarindaki gelismelerden sonra robot cirak kesin yaparlar.

Gerci cirak uygulamasi az gelismis ulkelerde var galiba.

Asagidaki kopegin videosu vardi. Cok hostu.

34159 eklentisine bak
Bence isyanda o hayvan :gulus2:

Benim masa hep düzenli çünkü 2.5 yaşındaki atom karınca her yeri geziyor. Ayrıca kendim de düzenli sayılırım. Aldığım tüm eşyaları işi bitince yerine koyar masayı düzenli hale getirir ve temizlerim.

Baktığımda hep temiz pak ve düzenli görülür. :)

Benim masa genelde hep böyle tertipli düzenlidir.
WhatsApp Image 2024-05-30 at 12.56.02.jpeg

Benim masa hep düzenli çünkü 2.5 yaşındaki atom karınca her yeri geziyor. Ayrıca kendim de düzenli sayılırım. Aldığım tüm eşyaları işi bitince yerine koyar masayı düzenli hale getirir ve temizlerim.

Baktığımda hep temiz pak ve düzenli görülür. :)
Tamam bunu ogrendigimiz iyi oldu, umarim bu islerde gelisince, dakka da bir sunuda yap Dogan, su da bozuldu Dogan deyip kapina gelenlerden sonra bu konuyu tekrar konusalim :katil1:

Daldan dala hastalığı sende de var dimi. Uğraştığın şeyden dikkatini ayırıp, elindeki kargaburunu uygun bir yere bırakamazsın.
Daldan dala hastaligi var tabiki. Hoby de bekleyen musteri yok.
Projeler için kutu düzenine geçtim. Elimde bir sürü boş karton kutu var. X projesinin bir kutusu oluyor, parçaları içinde. Dikkatim Y projesine kayıyor, belki aylarca X'e bakmayacağım. Kutusunu kapatıp kaldırıyorum. Hiç olmazsa parçaları derli toplu oluyor ve projeye devam edeceğim zaman kutuyu açtığımda her şey hazır oluyor. Bunu yapmazsam masanın bir kısmını aylarca X işgal ediyor ve yerimi daraltıyor.

Benim de kedilerimle basim dertte. Gecen gun havyanin islak sungerini kacirmislar. Hanim da muhtemelen yerde bulup anlam veremedigi sungeri cope atti.

Bazen de kum eseler gibi benim masanin ustundekileri eseliyorlar. Papaz oluyoruz kedilerle. Ama anlamiyorlar.

Benim de kedilerimle basim dertte. Gecen gun havyanin islak sungerini kacirmislar. Hanim da muhtemelen yerde bulup anlam veremedigi sungeri cope atti.

Bazen de kum eseler gibi benim masanin ustundekileri eseliyorlar. Papaz oluyoruz kedilerle. Ama anlamiyorlar.
Eve bir gun kedi getirdiler, obur gun geri gonderdim :katil1:

Projeler için kutu düzenine geçtim. Elimde bir sürü boş karton kutu var. X projesinin bir kutusu oluyor, parçaları içinde. Dikkatim Y projesine kayıyor, belki aylarca X'e bakmayacağım. Kutusunu kapatıp kaldırıyorum. Hiç olmazsa parçaları derli toplu oluyor ve projeye devam edeceğim zaman kutuyu açtığımda her şey hazır oluyor. Bunu yapmazsam masanın bir kısmını aylarca X işgal ediyor ve yerimi daraltıyor.
Ilk baslarda sizin gibi kullaniyordum, ama bazen bu karton kutu aralarinda kalan mini parcalar icin hep kilitli posete koymak zorunda kalmak istemedigimden o isten vazgecmistim.

Isterseniz kedinin yaninda bir bobin sarmayi deneyin. Gorun curcunayi.

Babamlar tatile giderken papaganlarini bana emanet ettiler. Kafesi calisma odamda bir kenara koydum.

Pur dikkat uzerine odaklandigim calisma esnasinda papagan annemin sesiyle surekli dir dir ediyor. Allah kahretsin seni her yere cekirdek dokmussun, biktim senden. Surekli tekrarliyor. (Belliki papagan cekirdekleri yiyip kabuklarini kafesin disina sacmis, annem de kizip soylenmis. Papagan da bunlari bir bir ezberlemis)

Artik cildirmak uzereyim. Surekli bu muhabbet yuzunden isime konsantre olamiyorum. Dayanamayip papagan konusmaya baslayinca sus lan, senin an... av... gel..gec....ini si.....m diyip kufrediyorum. Bu gunde 4..5 kez bir ay boyunca devam etti. Artik pisikolojim bozuldu.

Neyse annemler geldi verdim kurtuldum. Papagan annemlerde hemen ana giris kapisinin onunde, sicak havalarda kapi acik oluyor ve papagan gelene gecene laf atiyor.

Bir gun annemlere ziyarete gittigimda yan komsu hanim da geldi.

Komsu hanim, annemlere donup sizin bu papagan ne kadar terbiyesiz bana agza alinmayacak kufurler etti dedi.

Eyvah dedim benim kufurler hem de benim sesimle.

Benim anlamadigim, hic mi sizin odanizda tecrube etmedi o kufurleri? Yani bu papagan once ogrenip sonradan mi koyveriyo?

Papaganlarin hepsi boylemidir bilmiyorum, ogrenme surecinde ogretmeye calistiklarinizi asla soylemiyorlar. Artik siz bile konuyu unutuyorsunuz aylar sonra basliyor takrarlamaya.

Calisma alaninin genisliginin sagina ve soluna yukari dogru raf yapacaksin abi. Acili bir raf ta olabilir, ama olcu aletlerin ve havyanin sagda ve solda kalip, kablolarin yukardan asagi dogru inmesini saglamak amac.
boylece karsiyi gorebileceksin. :gulus2: Neydi o emaye kaldirirken cektigin videodaki kablo ya, off.

Abi papağan yada kafes kuşları için kolay bir yöntem var. Kafesin üstünü kapatıp içini karartın. Gece olduğunu sanıp insan modundan çıkıp kuş moduna geri dönüyor.

Papağanlar için hep anlatılan fıkra aklıma geldi, yeni ev , yeni sermaye, eski müşteri hoşgeldiniz efendim diye devam ediyor :katil2:

Ölçü aletlerinin kablolarını yukarıya konulmuş makaralardan dolaştırıp aşağı salın.
Makara yüksekliklerini de kabloların yerde yılan gibi kıvrılmasına engel olmayacak şekilde ayarlayın.:)

Sizlerin dağıtacak çalışma masalarınız var. Ufak bir devre yapsam, havya ayrı kutuda, ölçü aleti farklı kutuda, adaptör ayrı yerde. Çıkar işini hallet tekrar topla kutuya koy. Keşke benimde sizlerin gibi dağıtacak çalışma masam olsaydı :gulus2:

Sizlerin dağıtacak çalışma masalarınız var. Ufak bir devre yapsam, havya ayrı kutuda, ölçü aleti farklı kutuda, adaptör ayrı yerde. Çıkar işini hallet tekrar topla kutuya koy. Keşke benimde sizlerin gibi dağıtacak çalışma masam olsaydı :gulus2:
TOKI evlerinde otururken masam 80cm x 50cm idi. Monitör, ölçü aleti, havya ve diğer takım taklavat hepsi oradaydı. 2m² balkon içinde 7 tane raf sıkışmış halde idim. Çalışma ortamını gayet güzel anlıyorum. İnşallah yakın zamanda güzel bir çalışma ortamı/atelye sahibi olursun.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back