Calisma masasindaki kablo karmasasi

@hakan8470
MPPT şarj üzerine çalışırken hall akım sensörleri yerine farklı bir çözüm aradım. Teksas'ın hepsi bir arada çözümü INA228'e karar verdim. Harika bir entegre. Batarya paketine taktığım Aliexpress işi enerji monitörü düzensiz akım çekilirse sapıtıyordu. Öncelikle INA228 ile düzgün bir DC enerji monitörü yapmaya karar verdim. Nihayete ulaşırsa paylaşacağım.

@hakan8470
MPPT şarj üzerine çalışırken hall akım sensörleri yerine farklı bir çözüm aradım. Teksas'ın hepsi bir arada çözümü INA228'e karar verdim. Harika bir entegre. Batarya paketine taktığım Aliexpress işi enerji monitörü düzensiz akım çekilirse sapıtıyordu. Öncelikle INA228 ile düzgün bir DC enerji monitörü yapmaya karar verdim. Nihayete ulaşırsa paylaşacağım.
Ayri bir baslikta paylasirsaniz cok iyi olur, hatta yaptiginiz prototipten almak bile isterim abi. Bende bu ara batarya paketleri yapma konusuna calisiyorum, o yuzden dikkatimi cekti.

Sizlerin dağıtacak çalışma masalarınız var. Ufak bir devre yapsam, havya ayrı kutuda, ölçü aleti farklı kutuda, adaptör ayrı yerde. Çıkar işini hallet tekrar topla kutuya koy. Keşke benimde sizlerin gibi dağıtacak çalışma masam olsaydı :gulus2:

TOKI evlerinde otururken masam 80cm x 50cm idi. Monitör, ölçü aleti, havya ve diğer takım taklavat hepsi oradaydı. 2m² balkon içinde 7 tane raf sıkışmış halde idim. Çalışma ortamını gayet güzel anlıyorum. İnşallah yakın zamanda güzel bir çalışma ortamı/atelye sahibi olursun.
Benim bu konuda dusuncem degisik, o kadar yer ihtiyaciniz yok bence. Masa tasarimi onemli, hic yeri olmayan icin su sekilde bir masa tasarimi is gorebilir.

Kirmizi olan masa , digerleride raf. eni boyu 120 ye 120 gibi bir sey,

1717334230678.png

Fiyatlari cok pahali olmasa vida saticilarinda kule seklinde uzerinde cekmeceleri olan ve fildir fildir dondurulebilen silindirik dolaplar var.

1717334493394.png

Sadece 350 Eurocuk.

Kimisinin de böyle bir çalışma masası var. Ben klostrofobi olurum yav, ne bu böyle, herşey üstüne üstüne geliyor :katil1:

1717334569181.png

Bu abartmis abi, benim ki minnak bisi olmali. :gulus2:

Turkiye de boyle abartanlar cok gercekten de , bu ne yav :kizgin3: 350 Euro luk sey bole mi satilirmis? Hatta onceki daha iyiydi

Çalışma alanımı Şu şekilde revize etmeyi düşünüyorum
En sağdaki benim alanım (AR-GE).
Çok sayıda raf ve raflarda çok sayıda çekmece olacak.
Orta bölüm Servis ekibinin montaj ve onarım test bölümü olacak.
Sol bölümü ise toplantı odası olarak düşündüm. Şimdilik donatmadım.
Masalar tamamen kendi imalatım olacak.
Metal profil üzerine MDF ve üzeri antistatik plastik kaplı olacak

3D PDF dosyası ekledim ama sanırım burada görülmüyor.
Nasıl göstereceğimi birisi söyleyebilirmi?
1717406753743.png

34284 eklentisine bak
Benim calisma odama cok benziyor :gulus2: (en sagdaki oda), tek farki ben o dolaplari tekerlekli ve seffaf yaptim. Istedigim yere cekebiliyorum, kendi etrafinda dondurebiliyorum, alan lazim oldugunda hepsini bir koseye doldurunca , ortada top oyna

Burası benim iş yerim. Her parça kutusunda ve stoğa mutlaka kayıtlıdır, masamdaki her iş bittiğinde, toplar temizlerim. Bu hali bile bana tasnifsiz bile görünüyor.
Ev' de odamda ofisimde aynı böyledir, evde daha çok program ve çizim yaparım.

Ekler

• WhatsApp Video 2024-06-03 saat 12.46.10_a7d25160.mp4
    17.5 MB
Son düzenleme:
1717412113254.png

Analog cihaz oldukları belli ama ne amaca hizmet ettiklerini merak ettim.

Osiloskop. Ekran daha iyi görünebilsin diye böyle bir penceresi var sanırım. Bazı eski tüplü tvlerinde ekranı perdeyi kapatmayınca çok iyi görünmüyordu.

fd1f517c-7fde-429e-ae01-2d3f36fd003b

Eğer bunu yapmamış olsa, gün ışığında kullanım için aşırı parlaklık gerekecek bu da tüpün ömrünü belki 10 kat azaltacaktı.

34284 eklentisine bak

Hayırlı olsun. Ne kadar fazla tezgah alanı o kadar iyi :)

pdf uzantılı dosya ise eklenebilmesi lazım. Ama eklentilerde üst limit 128 MByte, belki dosya boyutu fazla idi ...

Burası benim iş yerim. Her parça kutusunda ve stoğa mutlaka kayıtlıdır, masamdaki her iş bittiğinde, toplar temizlerim. Bu hali bile bana tasnifsiz bile görünüyor.
Ev' de odamda ofisimde aynı böyledir, evde daha çok program ve çizim yaparım.

Fazla temiz ve düzenli, insan dağıtmaya kıyamaz yav :D

Hayırlı olsun. Ne kadar fazla tezgah alanı o kadar iyi :)

pdf uzantılı dosya ise eklenebilmesi lazım. Ama eklentilerde üst limit 128 MByte, belki dosya boyutu fazla idi ...
Çalışma dairem diyecekti sanırım. :katil2:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back