Çalışma odasında zemin ses yalıtımı

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,731

Şu konuda sorunlu bir alt komsum olduğundan bahsetmiştim. Bundan önceki teyzeyi arar oldum. O en azından yere 20 Kg nesne düşürmediğim sürece (!) şikayet etmiyordu. Ama bu adam zır deli. Sorunu zaten ses değil, adamın kafa gitmiş. Ama ben bununla kesinlikle muhatap olmayayım, hiç bir şekilde karşılaşmayayım, varlığımı unutsun istiyorum. Delinin aklına taş getirmeyelim diye ne yapabilirim diye bir arayışa girdim.

Çalışma odasında 4 mm'lik duvardan duvara halı var iki kat. Bunun üzerinde de eski ev halısı var. Ofis koltuğunun tekerleklerini de kauçuk sessiz tiplerle değiştiriyorum bu hafta. Daha iyi ses yalıtımı için tatami minderi sersem mi yere diye aklıma geldi, spor salonunda kullandığımız. Tabii orada zaten zemin kattayız, altta soracak kimse yok debelenirken çok ses yapıyor muyuz diye. Bunu deneyen var mı acaba? Özellikle dubleks evin ikinci katında kullanıp aşağıya ses ne kadar geçiriyor diye tecrübe eden varsa harika olur? Var mı bilginiz?
 
Bence masrafa girme.
Bir daha ki gelişinde polisi ara gelişini ve kapıyı yumruklamasını belgele imza toplayın apartmanda sonra bye bye diyin ne uğraşıyosun o kadar ses yalıtımı ile hem sen sistemi kapatmadıgın sürece farketmez :D
 
Zemin kaplamayla ses yalıtımı yeterli olmaz. Duvarlar sesi alıp aşağı iletir. Ben komşudan ses gelmesin diye yan duvarı ses izolasyon malzemesi ile kaplamıştım. Galiba 5mm özel yoğunluklu materyal idi.

Etkisi neredeyse sıfır gibi oldu. Ses tavandan veya zeminden dolaşarak geliyor. Odayı komple ses yalıtım yapmak çok zor.

Dubleks ev idi. Yandan aşağıdan komşunun sesleri geliyordu. Bu komşular değişti. Sesler hep benzer. Bunların sorunlu insanlar olduğunu sanmıyorum. Normal yaşama dair ses üretiyorlar.

Kesin tavsiyemdir
"Boşuna masraf yapmayınız"
 
Son düzenleme:
Vakumlu oda yapsan bile yine aşağıdaki yine rahatsız olacak.

Senin elektronikle uğraştığını biliyor mu bu adam?

Yöneticiye ya da ev sahibine söylesen? Sadece sana mı sarıyor bu adam?
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,848
Mesajlar
99,751
Üyeler
2,482
Son üye
ilker29

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top