CERN'deki duzenek hakkinda

adamın kafasını delen ışın değil. kafasından geçen gamma veya xray ışını dna molekülünde bozulmaya yol açıyor. dolayısıyla o hücre ya kanser ya da kendini devam ettiremeyen bir hücreye dönüşerek ölüyor. yani xray ve gamma canlılarda etkili ama bir çelik levyaha istediğin kadar gamma ışınımı tut fark yaratmayacaktır. bir atomun çekirdek bileşimini değiştirmek için ya füzyon ya da fisyon reaksiyonu lazım.
kendi kendine bozunan radyoaktif elementleri çıkarsak bu olayın gerçekleşmesi için özellikle de füzyon için bir yıldızın içindeki sıcaklık ve basınçlar gerekiyor.

muhtemelen ilk ışını yediğinde sadece hafif bi karıncalanma ile fark etmemiştir bile. kafadaki delik ve yanık zaman içinde hücreler öldükle oluşmuştur.

hastanelerdeki kanserli tümörleri yok eden gamma knife dedikleri sistem de bunun çok ufak alana focuslanabilen bir versiyonu zaten.

 

Forum istatistikleri

Konular
7,415
Mesajlar
125,165
Üyeler
3,015
Son üye
arch

Son kaynaklar

Son profil mesajları

yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back
Top