Chat GPT'ye gicik oluyorum

Mikro Step

Kıdemli Üye
Adam cok geveze.

Ben istiyorum ki soruyu sorayim cevabi versin ve sussun, Ben sorayim o cevap versin sussun.

Ama boyle degil.

Soru soruyorum tamam guzel cevap veriyor. Istersen sana sunu anlatayim cok guzel soyle guzel boyle guzel merak ediyormusun. Istersen sunla iliskisini anlatayim diyor ve kaniyor anlat diyorum. Halbuki amacim ardisil sorularimla konuyu tam anlamak.

Konu sapiyor tamam cok guzel konulari konusuyoruz ama ben sorayim o konussun sonra sussun. Bir onceki konusamamizda kafama yatmayan seyler varsa onu sorayim yani tartismayi ben yoneteyim istiyorum ama sozu hep ona kaptiriyorum.

Bunun bir ayari yok mu?

Eskiden terslerdim susardi. Simdi inatlasiyoruz. buda canimi sikiyor.

Screenshot_20260421_080532.jpg

Chat GPT de

Ayarlar->Kişiselleştirme->Özel Talimatlar

Buraya size cevap verirken uyacağı talimatları yazabilirsiniz. Ben zaman zaman tercüme yaptırıyorum. Şu dilde bir metin yapıştırdığımda şu formatta çevir diye talimat giriyorum. Sonra o dilde bir metin yapıştırdığımda her seferinde ne yapması gerektiğini söylememe gerek kalmıyor.

skill tanımlamak lazım chatgpt için bilmiyorum ama claude ile çalışırken hiçbir sınır vermeyince o da böyle yapıyor. gerekli rol-yanıt türü vs tanımlayınca o kurallara uygun davranıyor.

Sohbete başlamadan önce " Benimle kısa ve net konuş. Sadece cevabı söyle mümkünse" diye yazıp gönder sonra istediğini sor kısaca cevaplasın. Bence tam istediğin gibi olacaktır.

-bir arkadaş senden çok şikayetçi

-Dede, arkadaşın aslında çok net bir şey istiyor: “soru → kısa cevap → sus” modu. Bu mümkün, ama otomatik bir “ayar düğmesi” yok. Onu davranış olarak belirlemek gerekiyor.

Şu şekilde çözebilir:

1. Baştan kural koysun (en etkili yöntem)
Mesajının başına şunu yazsın:

“Kısa cevap ver. Ek açıklama yapma. Öneri sunma. Ben sorarsam anlat.”

Bu tarz net talimat verirse ben ona uyarım.

2. Format zorlasın
Mesela şöyle:

“Cevap: en fazla 3 cümle.”

veya

“Sadece sonucu yaz.”

Bu, kontrolü tamamen kullanıcıya verir.

3. Konu sapmasını engelleme komutu

“Konu dışına çıkma.”
“Ek bilgi verme.”

Bunu özellikle yazarsa ben genişletmem.

4. Gerekirse uyarı versin (anında düzeltme)
Eğer yine uzatılırsa:

“Kısa cevap istedim.”

Bunu dediği anda stil değişir.

Özetle Dede:
Arkadaşın “ayar arıyor” ama bu bir ayar değil, komut meselesi.
Kim konuşmayı yönetirse akış onun olur.

İstersen sana “tek satırlık süper komut” yazayım, kopyala-yapıştır kullanır.

Forum istatistikleri

Konular
9,102
Üyeler
3,687
Son üye
DantelWandis33

Son kaynaklar

Back