ChatGpt Atlas web tarayıcı macOs için çıktı. Google'ın tahtını yıkacağı konuşuluyor.
ChatGPT Atlas nedir?
OpenAI girişimi uzun süredir merakla beklenen yeni ürünü ChatGPT Atlas tarayıcısını resmen tanıttı. ChatGPT Atlas geleneksel tarayıcıların ötesinde, içerisinde entegre bir sohbet arayüzü ve ajan modu (agent mode) gibi özelliklerle geliyor. Bu mod sayesinde kullanıcılar yalnızca bilgi aramakla kalmayacak, aynı zamanda rezervasyon yaptırma, formları doldurma ya da belge düzenleme gibi eylemleri de tarayıcı üzerinden gerçekleştirebilecek.
niye yıksın ? google'ın en az chatgpt kadar güçlü gemini servisi var. chrome gezegendeki en yaygın browser üzerine eklemeleri gayet kolay.
macos'dan başlamalarının bir mantığı var mac kullananlar kolay kolay harici browser yüklemiyor ve safari ile devam ediyor. browser dünyasına yenilik getirebilir ama bunlar zaten beklenen şeylerdi. herkes veri peşinde. sam de bundan geri kalmak istemiyor.
Bir taraftan buna tamam diyorum. Diğer taraftan da AI'nin yavaş yavaş zoraki olarak hayata eklenmesine de uyuz oluyorum. İnternet nasıl olduysa AI'de aynı şekilde oluyormuş gibi geliyor bana. İnternet ne kadar hayati ise artık AI'de bir o kadar hayati olacak gibi.
Ai gerçekten bir çok konuda insanı hızlandırıyor. Özellikle elektronikle alakalı hesaplamaları Ai çok iyi yapıyor, ara sıra hata yapabiliyor dikkat etmek lazım ama gerçekten çok yararlı. Özellikle şu derin araştırma özelliklerini çok beğeniyorum ve yanında kaynaklarıda sunması tatlı gibi.
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?