Çift bileşenli epoksi yapıştırıcılar

42772 eklentisine bak

Bu tutkalin mavi kapakli bileseninde tupu siktiginizda siyah macun gelmesi gerekirken siyah bileseni sivi halde tutmaya yaradigini dusundugum seffaf bir sivi geliyor.

Tupten cok kucuk miktar yapistirici kullanacagim icin siyah bileseni cikartamiyorum.

Tahminimce fabrikasinda siyah malzeme ve cozucusu iyice karistiriliyor fakat markette uzun sure bekleyen tupte cozucu ve siyah madde yogunluk farkindan dolayi ayrisiyor.

Bahsettigim sorunu sizlerde yasiyormusunuz? Yasiyorsaniz ne yapiyorsunuz?
Ben şimdiye kadar bir kere kullandım onda da direk siyah geldi.

Üsteki resmi görünce birden fikrim geldi. Tüptwn içeri kürdan gibi ince bir şey sokup karıştırmayı denemek sorunu çözebilir belki.

Ever bende dikkat ettim. Şeffaf çözücü üste oluyor.

Bir çözüm zor normalde içerideki siyah malzeme ile karıştırmak lazım. Tüp çok küçük olduğu için karıştırmak nasıl mümkün olur bilmiyorum.

Normalde bu ve mesela küçük tüpteki japon yapıştırıcısı tek kullanımlık tür ama biz ihtiyaç olarak kullanıp kalanı değerlendirmek istiyoruz.

Mesela bir bakır iletken ile 1.5mm lik kabloyu sıyırıp tüpün içine sokup çıkartarak bir miktar karışım sağlanabilir.

Kullanmadigim zaman kapagi masada olacak sekilde duz sekilde dik tutmayi deneyeyim.

Kucucuk kapakli bir kabin icine bosaltiyim kullanmadan once karisitirip kurdanla vs alayim diyorum ama muhtemelen havayla temas edecek sekilde saklanmasi sorun olusturacaktir.

ben denk geldim, uzun süre beklemiş tüpte az miktar yağ geldi. bunu döküp tüpü sıkınca siyah bileşen çıktı, sertleşmesinde bir sorun yaşamadım.

Evet ben de o sekilde kullandim yapismada sorun olmadi. O zaman bu seffaf sivi siyah bileseni akiskan yapmaya yariyor.
Su an elimde bitmek uzere siyah tup var uc kisminda bolca siyah bilesen var fakat ancak kurdan vs ile parca koparirsam alabiliyorum. Yani hic akiskanligi yok.

Beyaz bilesenle birlestirip karistirinca macun kivamina geliyor ve yapistirma islemi sorunsuz oluyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,980
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back