Çift bileşenli epoksi yapıştırıcılar

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,902
İki tane yan yana bitişik tüplerde satılan epoksi yapıştırıcılardan şimdiye kadar belki 5 tane almışımdır, hepsini de tam bitiremeden atmak zorunda kaldım, çünkü tüplerden dengeli bir şekilde yapıştırıcı kullanmak mümkün olmuyor. Tüpün birinden akış var, diğeri yok. En son aldığım yapıştırıcıda tüp pistonlarını ayırıp ayrı ayrı pompalıyorum mecbur, ama o da kullanışlı olmuyor.

İki bileşeni ayrı ayrı satılan ve iyi sonuç aldığınız bir epoksi yapıştırıcı var mı?
 
Bende şunundan var.
Çok hassas olmasada tartıda ihtiyacıma göre ayarlıyorum. Birinden 3gr koyuyorsam diğerini de üzerine 6gr'a tamamlıyorum. 10 yıldır bendeler. Ne bozuluyorlar nede kuruyorlar.

Screenshot_20230811_145103_Chrome.jpg
 
Son düzenleme:
Bitisik iki siringali yapistiricilarda siringanin tam ortasina basmak yerine siringa icindeki seviyeler esit olacak sekilde siringanin kenarlarina basiyorum.

Pahali epoxy yapistiricilar yerine Iran tutkali kullaniyorum. Son zamanlarda ise polyester de serlestirici hizlandirici karisimini artirarak hizli kuruyan yapistiriciyi anlik olarak kendim yapiyorum.
 
Normal epoxy de yapıştırıcı olarak kullanılabilir. Sadece kuruma süresi 12 saat üzeri olacaktır. Yakın zamanda ihtiyacım olacağı için bugün fiyatlara baktım. 1kg 150-200tl ye alınabilir.
 
Cok kisa surede serlesen epoxyler var. 30 dak.

Hatta bir ara minik minik kutulara doldurup iki karisimli yapistirici olarak satsammi diye de dusunmuslugum vardi.
 
1691770311209.jpeg


Ben en çok bunu kullanıyorum. İran yapıştırıcı diye de satılıyor. Metale iyi yapışıyor. tüplerdeki reçine 1'e 1 karıştırılıyor göz kararıyla yan yana sıkınca kolay denk getiriliyor miktarlar. Karışım çok iyi bulaşıyor yapıştırılacak yüzeylere ve akışkanlığını da 5 dakika civarında yitiriyor. 100 dereceye kadar yumuşamadığını gözlemledim yukarısını denemedim. Sanayide motor bölgesindeki tamiratlarda kullanıyorlar daha yüksek sıcaklığa da dayanıyordur. Bunun sevdiğim tarafı karışımın yüzey gerilimi yüksek, jel kıvamındayken dolgu için kullanıldığında kendini iyi toparlıyor. Geçenlerde power kablonun fişini 90 derece yapmak için kullanmıştım.
kablo.jpg


Normal epoxy de yapıştırıcı olarak kullanılabilir. Sadece kuruma süresi 12 saat üzeri olacaktır. Yakın zamanda ihtiyacım olacağı için bugün fiyatlara baktım. 1kg 150-200tl ye alınabilir.

Bu ucuz epoxylerden ben de almıştım. Sıcaklığa dayanmıyorlar, 60 C üzerinde yumuşamaya başlıyorlar. Sonra birkaç satıcıya sordum kimi bilmiyordu sattığı malı kimi de yumuşayacağını söylüyordu. Teyid etmek lazım.
 
Bende Semih'in kullandığı yapistiriciyi çok kullanıyorum. Mukavemeti çok iyi bekleme sureside uzun. İkili şırınga şeklindeki yapistiricidan bir yerde şeffaf kullanım gerektirdiği için almıştım memnun kalmadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,888
Mesajlar
100,479
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top