Co Print Quadro 3D Yazıcı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByTEK
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Ana konunun devamı olarak paylaşmak istiyorum. Co print tarafından yayınmlanan 2. yazıda gerçek cihazın video görüntüleri ve yazılı olarak gelişim süreçlerini anlatmışlar. Yazılımın Klipper tabanlı open source olacağını yazmışlar. Videoları izleyince açıkçası heyecanlandım. Ön sipariş kaydımı yapmıştım. fiyatı makul olursa 3. yazıcı olarak alma niyetim var.

videoda 2 en uzak kafa arası geçişin prime kulesi dahil 3.7 saniye olduğunu belirtmiş. Burada prime kulesine neden ihtiyaç duyuyor her kafada bağımsız farklı renk baskı kafası yok mu?
Yoksa baskı ünitesi (hotend) bir tane ortak kullanımda kafalar sadece filamenti mi getiriyor?

Bambu filament değişiminde nozülü 3~4 defa siliyor. Herhangi çapak, iplik kalmasın diye. Kule de filamenti temizlemek için diğer bir yöntem.

evet bambuda hotend bir tane filamenti değiştiriyor çapak kalması normal, snapmaker u1 de komple baskı kafasını değiştiriyor onda neredeyse hiç çapak olmuyor ama bunun mantığını anlamadım.

Baskıya başlarken nozülün ucunda eriyik filament olup olmadığı garanti değil. Belki nozül tıkandı belki bir miktar filament altı. Bunu garanti etmek için bir miktar filamenti nozülden akıtmak zorunda. Tıkanıklık varsa exteuder motorun zorlanmasından algılayabilir.
Bir de 4 modülden sadece biri ısınıyor. Sıradaki nozül belki değişimden 1dk önce ısıtılmaya başlayıp hazır hale getirilebilir. Diğer taraftan filament makarası değiştiği zaman nozülden akıtmadan (önceki rengi bitirmeden) baskıya başlayamaz. Bunun için de her kafa değişiminde (renk değişmezse bile) baskı alıp işi garantiye alıyor diye düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
9,222
Üyeler
3,770
Son üye
asd

Son kaynaklar

Back