Çok fonksiyonlu elektriksel ölçüm aletleri

network, kamera ve telefon kablo bulucular canlı devrede kullanılmıyor diye biliyorum. canlı devre devre dediğim 110, 230 ve 400V gerilimlerden bahsediyorum.

Evet Megger MCT105 ve Fluke 2042 spesifik olarak canlı şebeke voltajının olduğu ve yüksek şebeke akımlarının aktığı kablolarda görevini yapabiliyor. Hatta toprak altında belli bir derinliğe kadar doğru ölçüm yaptığı da belirtiliyor. Herhalde kablo fazla derinde ise, aletin kullandığı yöntem artık işe yaramamaya başlıyor. Bu aletler çok değişik saha şartlarında test edilip bütün limitasyonları belirleniyor. Böylece aletin verdiği sonuca da güvenebiliyorsun.

Ama tabi kesinlikle alternatifi olmayan bir iş yapmıyor. Makara üzerine sarılmış prob kabloları var. Mesela al 10 m, sonra da tesisatın enerjisini kesip istediğin gibi direnç ölçümü yap. İşlem daha uzun sürer, seni biraz daha fazla yorar, o kadar.

periyodik kontrol veya denetleme yapılacaksa bi çok farklı ölçüm almak gerekir. bu tip çok fonksiyonlu bi cihazınız yoksa bir sandık ölçü aleti taşımanız gerekir.

kollu megerle PI testi yapmak zorunda kalan birinin analoğa tövbe edeceğine inanıyorum. gerçi bu tür işler için zamanında motorlu mekanizma falan kullanılırmış fakat ben hiç şahit olmadım.

network, kamera ve telefon kablo bulucular canlı devrede kullanılmıyor diye biliyorum. canlı devre devre dediğim 110, 230 ve 400V gerilimlerden bahsediyorum.
İçerisinde ufak bir jeneratör olan ve kolla çalıştırılan izolasyon test cihazını kullandım, laboratuvar şartlarında tabii. Hakiki deri taşıma çantası da vardı. Kadran tersti (saat yönünün tersine hareket ederdi).

İçerisinde ufak bir jeneratör olan ve kolla çalıştırılan izolasyon test cihazını kullandım, laboratuvar şartlarında tabii. Hakiki deri taşıma çantası da vardı. Kadran tersti (saat yönünün tersine hareket ederdi).

klasik test için gayet kullanılabilir fakat farklı izolasyon test ölçüm yöntemleri de var. örneğin PI testinde on dakika boyunca DC gerilim basmak gerekiyor ve on dakika kesintisiz kolu çevirdiğinizi düşünün. tam test için ise sargı-gövde ve sargı-sargı ölçümleri için en az 6x10 dakika kol çevirmeniz gerekecek. bilmiyorum benim için uğraşılacak iş değil.

• Beğen
Reactions: clc

Forum istatistikleri

Konular
8,604
Üyeler
3,422
Son üye
razonizm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back