Creative İnspire 5200 İyileştirme

Bataron

Yeni Üye
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
1
Öncelikle merhabalar.

Elimde 2004'ten kalma bir Creative İnspire 5200 var. Özel bir görev için deponun tozlu raflarından çıkarıldı kendisi. Biraz gençleştirmek için Creative X-fi Titanium Pro ses kartı aldım. Biliyorum bu hoparlör için fazla iyi ama ucuza buldum aldım. Sonra aklıma bari hoparlörü değiştiremiyorum, (para, para, para!) iyileştireyim, kendine getireyim dedim. Daldım internetin derin sularına. Elimde 5200 var ama ben Hİ-Fİ sistemler için püf noktalarına bakıyorum. (O kadar gaza gelmişim.) Sadece hoparlörün prize bağlanması için gereken güç kablosunun 3000 euro'lara çıktığını görünce küçük dilimi yuttum. Bu tür sitelerden kendime yarayacağını düşündüğüm bir şey buldum. Hoparlörlerin altına granit koymak ve "spike" denilen ayaklıklardan kullanmak. Bu da ne kadar işe yarar bilemiyorum. Sizce?

Şimdi gelelim asıl konumuza. Ben böyle araştırırken aklıma Creative'nin dandirik hoparlör kabinlerini değiştirmek geldi. Aradım, taradım ve çok az kaynak buldum, birisi de sizlersiniz. Bir de http://www.diyaudiotr.com/makale/hoparlorler-ve-hoparlor-kabinleri-2 bu site. E tabii Youtube'da ki yabancı DIY dedikleri el emeği göz nuru yapılan kabinler.
mesela bu fena değil.
bu adam da fena değil.
işte yapmak istediğim dizaynda hoparlörler, subwoofer bu şekilde yapılabilir mi? Bilmiyorum.
fena değil. İşte favori videom:
. Bana en yakın video bu. Çünkü elinde adamın büyük bir ihtimal veri yok ( thiele small parameters dedikleri nane). Ama yine de bir kabin tasarlayabiliyor. (Benim 5200'ün de internette herhangi bir verisi yok.) İlk çıkan ses ise berbat, tek amacı ses vermek olan hoparlör, daha dolgun sesler vermeye başlıyor. İşte burada yardımınıza ihtiyacım var. Ben de bunu benim 5 tane speakera uygulamak istiyorum. Subwoofer içinse olabilir mi? Olursa nasıl olur? diye soruyorum.
 
Hoparlör tasarımı ile ilgili en iyi kaynaklar malesef ingilizce dilinde. Özellikle subwoofer tasarımı ile ilgili benim bildiğim türkçe bir kaynak yok.

Thiele Small testleri için bedava veya ucuz yazılımlar var, ama bu işi yapmak için bir referans mikrofonuna ihtiyaç var, bunların da orta ayar olanları bile fiyat yüksek.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,433
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top