Creative T6060 Kumanda problemi

hllcnr

Yeni Üye
Selamlar herkese,

Elinde creative inspire t6060 5+1 ses sistemi olup kumandası düzgün çalışan birisi varsa pinout verebilir mi acaba?
subwoofere giren kumanda kablosundaki pinler ile kumanda devresindeki hangi renk minik kablolar eşleşiyor bu bilgi gerekiyor. Yeni 9pin kablo aldığım için iç renkler aynı değil, direkt yerleştiremiyorum bu sebeple..

veya alternatif olarak 9 pin uyumlu aynı potansiyometre direncine sahip başka kumanda var mıdır?
bendeki kumanda devresinde b10k b50k yazıyor. herkese ilgisi için teşekkür ederim.

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Kumandanın şemasını çıkarabilir misin?
Aşağıdaki linkte başka bir creative ürünü için yapmış olduğum 9 pinli kumanda şeması var.
Eğer sendeki kumandanın şemasını çıkarabilirsen linkteki üründeki şema ile aynı mı onu görmüş oluruz.
Eğer aynı ise işin gerisi kolay.

hllcnr

Yeni Üye
Kumandanın şemasını çıkarabilir misin?
Aşağıdaki linkte başka bir creative ürünü için yapmış olduğum 9 pinli kumanda şeması var.
Eğer sendeki kumandanın şemasını çıkarabilirsen linkteki üründeki şema ile aynı mı onu görmüş oluruz.
Eğer aynı ise işin gerisi kolay.

hocam devre şeması çıkaracak kadar elektronik bilgim yok , keşke olsa :)

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Kumandanın içini açıp, alttan üstten, yakından ve net çekilmiş fotoğraflarını koyar mısın?

hllcnr

Yeni Üye
Kabloları dikkate almayın, orj kablo üzerine lehim yapıldı . eski bağlantıyı ayırdıktan sonra devrenin eş noktalarına lehim yaptım

WhatsApp Görsel 2023-09-17 saat 13.54.46.jpg
WhatsApp Görsel 2023-09-17 saat 13.54.47.jpg
WhatsApp Görsel 2023-09-17 saat 13.54.472.jpg

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Soketteki kablolar orjinaller, kart üzerinde çeşitli yerlere lehimlenmiş kablolar senin aldığın 9 pinli kablo doğru mu?

hllcnr

Yeni Üye
Aynen öyle hocam. Orj kablonun pinout bulsam bendeki kabloyu o pinlere denk gelecek şekilde lehimleyecegim.

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Peki yeni kabloyu kart üzerinde çeşitli yerlere lehimlemişler ya, bu şekilde çalışıyor mu sistem?

hllcnr

Yeni Üye
hocam aslına bakarsanız o lehimleri ben yaptım ,soketten çıkan kablolar bantlı, o şekilde ben çalıştırıyodum bass ayarı vb maxda sabit değildi yani gayet çalışıyodu. kumanda kalın kablo girişi sabitlensin diye açıp bant ile genişliği arttırdım, kumandayı geri kapattığımda bass ayarı temassızlık yaptı. ben de lehimleyeyim temiz olsun dedim, böyle kaldı elimde :) soketlere lehim yapmak zor geldi o yüzden direkt devre üzerine lehimledim

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Beynim yandı yav. Hangi şehirdesin?
Beyaz soketin diğer ucunu fotoğraflar mısın?