"Curve Tracer Devresinde Açık Devre Çizgisi Açılı Görünüyor"

Uçları kısa devre ettiğinde nasıl görünüyor. Açık devre halinde 45 derece görünüyorsa ya kalibrasyon yada bir şekilde direnç algılıyor.

bu devre sinyal şekli testere dalga şekli sinus olması daha iyi . hameg osiloskop ların devresini bulup yapabılırsın
yukardaki devre için yanlış hatırmalmıyorsam R19 1 K degeri düşürerek düzeltdıgımı hatırlıyorum

bu devre sinyal şekli testere dalga şekli sinus olması daha iyi . hameg osiloskop ların devresini bulup yapabılırsın
yukardaki devre için yanlış hatırmalmıyorsam R19 1 K degeri düşürerek düzeltdıgımı hatırlıyorum
Abi, çok teşekkür ederim. Seni YouTube'dan takip ediyorum. Elimde bir sinüs üretici var ama düzgün çalışmıyor. Pro Mini ile yapılmış bir DAC devresi, sen daha iyi bilirsin. Onu çalıştırabilirsem buna entegre etmeyi düşünüyorum.1k direnci söküp yerine bir pot bağladım ve denedim değişen bir şey olmadı hatta R9 kısa devre ettim ama sonuç aynı

Son düzenleme:
Takip eddigin için teşekkür ler. Denenebilecek en kotu devrelerden biri ile uğraşıyorsun . Bana kalırsa başka bir devre seç onunla devam ed . Hameg 207 yada 307 osiloskop semalarini incelersen onun devresi güzel bulamazsan muhtemel Arsivimde vardır gönderirim.

Takip eddigin için teşekkür ler. Denenebilecek en kotu devrelerden biri ile uğraşıyorsun . Bana kalırsa başka bir devre seç onunla devam ed . Hameg 207 yada 307 osiloskop semalarini incelersen onun devresi güzel bulamazsan muhtemel Arsivimde vardır gönderirim.
"Sağol abi, aslında hackaday.io sitesindeki Arduino Mega ile yapılmış bir devre var. Onunla ilgileniyorum, PCB'yi çizdim çalışıyor ama asıl problemim bir eğri izleyici temelde nasıl çalışır bilmediğim için emin olamıyorum.Mesela akım ayarını yapamadım Bu devre ile ilgili bilgin varsa, müsait bir zamanında bana yardımcı olabilir misin?" https://hackaday.io/project/16704-microcontroller-based-curve-tracer

akım test malzemesi üzerine giden direnç ile ayarlanıyor burada role den çıkan ayarlı trimmerler . bu devreyi ben yapmadım mantıgı benım devreye benzer bir mantıkda.
8559871538235616090.jpg

akım test malzemesi üzerine giden direnç ile ayarlanıyor burada role den çıkan ayarlı trimmerler . bu devreyi ben yapmadım mantıgı benım devreye benzer bir mantıkda.
8559871538235616090.jpg
Bunun için bir PCB çizdim, ancak akım ölçümü konusunda kafam karışmış durumda. Amacım bu devreyi biraz daha geliştirmek; test voltajlarını ve akımlarını biraz daha artırmak istiyorum. Fakat bu haliyle bile düzgün çalışıp çalışmadığından emin değilim. Çünkü bu tür devrelerin nasıl çalıştığı konusunda sizin kadar bilgi sahibi değilim.

Örneğin, test sinyalim 10 Vpk, akım da 10 mA olsun. Osiloskopun her iki kanalı da 1 V/DIV kademesinde iken, ekranda çıkan şeklin doğruluğunu bilmek istiyorum. Ancak elimde gerçekten çalışan bir devre yok, bu yüzden sonuçların doğru olup olmadığını bilemiyorum. Örneğin, 1N4007 diyotunu ölçerken L şeklinde bir eğri görüyorum, ancak bu eğri gerçekten olması gerektiği gibi mi, bunu bilmiyorum.

Burada bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? Ya da “şurası şöyle olmalı” dediğiniz bir yer?

Ayrıca sizi bulmuşken asıl problemi de sormak isterim. Devredeki sinüs üretici garip bir şekilde çalışıyor. Üç farklı frekans var: 50 Hz, 500 Hz ve 2 kHz. Bu frekansları Arduino Mega’dan Pro Mini’ye bir PWM sinyali göndererek elde ediyoruz. Pro Mini, gelen PWM sinyalini analog sinyale çeviriyor, ölçeklendiriyor ve buna göre önceden belirlenmiş frekansları üretiyor.

Problem şu ki, hangi frekansı seçersem seçeyim aşırı derecede dalgalanma oluyor. Örneğin, 50 Hz seçtiğimde frekans 50, 68, 130, 49 gibi değerlere inip çıkıyor. Biraz kurcaladım ve 50 Hz ile 2 kHz frekanslarında dalgalanmayı çözmeye yaklaştım, ancak 500 Hz berbat durumda.

AD9833 ile yapmayı denedim ama onu da beceremedim. Sizce bu dalgalanmaların sebebi ne olabilir?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,146
Üyeler
2,892
Son üye
YEpcb

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back