Dc voltaj gürültü Filtreleme

Aslında bütün soruların cevaplarını verdim ama dikkatli bakmadın sanırım

Sadece sorulan soruya cevap ver. Farklı kişiler farklı sorular sordu ise, onlara da ayrı ayrı cevap ver. Cevap olabildiğince kısa olsun. Probleme odaklanmışken senin amfide kullandığın kabinin şeklini, ekipmanların markalarını vs uzun uzun yazarsan dikkat dağılıyor, kimse de okumuyor.

Eğer yaptığın amfiyi mutlu olduğun bir proje olarak paylaşmak istiyorsan, ayrı bir konuda bütün resimlerini koy, videolar koy, havanı at :D Kullandığın malzemeleri de bütün ayrıntıları ile yaz. Herkes de tek tek okur o malzemeleri ve not alır. Biz de görüp gudururuz, gençler de görür ve gaza gelir benzerini yapmak için.

Örnek cevaplar. İkisini de "+ Alıntı" butonu ile aldım ve ekledim sonra da mesaja "Alıntıları ekle" butonu ile dahil ettim

Amfiyi ve inverteri birbirlerinden bir iki metre uzaga koydugunda gene gurultu oluyor mu?

İnverteri 3m mesafeye koydum, gürültü önemli oranda azaldı ama hala var.

inverterin hem girişine hemde çıkışına ekranlanmış emi filtre koymak lazım.

İnverterin şebeke tarafında EMI filtre var zaten (resmini koy)

Belki aşırı gürültüde yoktur. Sıfır hazır cihazlarda bile gürültü oluyor zaten.
Osiloskop ile seviyesini görmek lazım.
Kulağı hassas kişiler 50 hertz altı ile 20000 hz üstünü bile duyuyorlar. Yarasa gibi kulakları var. :)
Onlara çözüm bulmak zor.

dcdcnoise-3.png

emi filtre hem girişte hem çıkışta olmalı.

Son düzenleme:
Telefonda çalan parçayı durdurduğunuz zaman telefon muhtemelen ses çıkışını izole edip yüksek empedans durumuna çekiyor. Bu durumda da anten gibi çalışan ses sinyal kablosuna nüfuz eden parazit duyuluyor. Telefonun düşük çıkış empedansı sayesinde ortadan kaldırılan parazit, telefon susturulup amfinin yüksek giriş empedansı ile baş başa kalınca duyuluyor.

Muhtemelen ses sinyal kablosunu telefondan çekip boşa çıkarınca da parazit duyuluyordur. Peki kablonun diğer ucunu amfi girişinden çekince de, yani kabloyu ortadan kaldırınca parazit var mı?

Benzer durum bir arkadaşın notebook'una bağladığı ses sisteminde vardı. Bilgisayar ses çalarken sorun yok, fakat sustuğu zaman parazit vardı. İçinde bakır bile olmayan üç beş paslı telden ibaret ses sinyal kablolarından almış. Yerine kaliteli bir kablo yapınca sorun çözülmüştü.

Kaliteli kablo derken de öyle çok uçmaya gerek yok. 1.5-2 yıl kadar önce metresi yanlış hatırlamıyorsam 10TL den gayet güzel iş görecek bir kablo bulup uçlarına lale ve 3.5 jak takmıştım.

IMG_20241222_011256.jpg

Son düzenleme:
Giriş empedansı yüksek amfinin.
Girişinde yüksek empedanslı cihaz olursa giriş kablosu anten gibi şebeke elektriği gürültüsünü çeker.
Parmağını değdirirsen daha çok gürültü çıkar.
Play tuşuna basınca düşüyor.
Bu normal yani.

Evindeki tesisatta toprak hattı varmı?
emi filtrenin toprak hattı ona bağlanmalı.
Nötür hattına bağlayınca olmuyor.
Yoksa nötür hattı trafoya kadar giden kablo direncinde dolayı üzerinde azda olsa voltaj ölçersin. Oda gürültü olarak yansır.

Giriş empedansı yüksek amfinin.
Girişinde yüksek empedanslı cihaz olursa giriş kablosu anten gibi şebeke elektriği gürültüsünü çeker.
Parmağını değdirirsen daha çok gürültü çıkar.
Play tuşuna basınca düşüyor.
Bu normal yani.
**
Evindeki tesisatta toprak hattı varmı?
emi filtrenin toprak hattı ona bağlanmalı.
Nötür hattına bağlayınca olmuyor.
Yoksa nötür hattı trafoya kadar giden kablo direncinde dolayı üzerinde azda olsa voltaj ölçersin. Oda gürültü olarak yansır.
Ustam Allah Aşkına 220 Şebekeye Bağlı olduğunu videonun neresinde gördün özellikle şebekeye bağlı olmadığını inverter ile çaşıştığını bahsettim

Ustam Allah Aşkına 220 Şebekeye Bağlı olduğunu videonun neresinde gördün özellikle şebekeye bağlı olmadığını inverter ile çaşıştığını bahsettim
EMI-Figure-1.png

Emi filtrede CY kondansatörlerinin ortak ucu nereye bağlı?
220 volt şebeke takılı değilse L ile N inverterin çıkışı oldu. Toprak hattı nerede?

Bostaki kablonun arkasina asagidaki devreyi kurup sonucu gozle.

Sorunun cozulebilir.
1734864011927.png

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back