Dan gelbart ile söyleşi

czorgormez

Temporary user
Dan gelbart entersan bir karakter, özellikle yüksek hassasiyetli mühendislik, prototipleme ve inovasyon dünyasında bir "mühendislik dehası" olarak tanınan Kanadalı bir mucit ve girişimci. Grafik sanatları ve tıbbi cihazlar alanında devrim yaratan Creo şirketinin kurucu ortaklarından biri olan Gelbart, 100’den fazla patentin sahibi ve karmaşık mekanik problemleri şaşırtıcı bir basitlikle çözmesiyle ün kazanmıştır. Özellikle YouTube’daki "Building Prototypes" serisiyle mühendislik camiasında geniş kitlelere ulaşmış; esnek mekanizmalar (flexures), su jetiyle kesim ve hava yataklı miller gibi ileri teknikleri amatör ve profesyonel tasarımcılar için erişilebilir kılmıştır. Günümüzde British Columbia Üniversitesi'nde (UBC) dersler vererek ve çeşitli teknoloji şirketlerine danışmanlık yaparak gelecek nesil mühendislere "imalat için tasarım" felsefesini aşılamaya devam etmektedir.

"Why are Scientists Often Bad Businessmen" kısmı özellikle işinize yarayabilir :yerlereyat1:

Son düzenleme:
bence de fransıza daha çok kayıyor.

Dan Gelbart hakkında kısa ve öz bilgiler şöyledir:
  • Nerelidir ve Nerede Doğmuştur: Kanada vatandaşıdır; İsrail doğumludur.
  • Ana Dili: İbranice'dir (Genç yaşta Kanada'ya göç etmiştir).

Makinaların yüzeylerini küften koruma metodunu deneyeceğim. Sodyum hidroksit çözeltisine (NaOH) batırılmış bir bez ile makina yüzeyini peryodik olarak silmeyi önermiş. Ben özel pas koruyucu yağ sürüyorum ve bunu da iş yapacağım zaman bazan uzaklaştırmam gerekiyor, zor oluyor.

Makinaların yüzeylerini küften koruma metodunu deneyeceğim. Sodyum hidroksit çözeltisine (NaOH) batırılmış bir bez ile makina yüzeyini peryodik olarak silmeyi önermiş. Ben özel pas koruyucu yağ sürüyorum ve bunu da iş yapacağım zaman bazan uzaklaştırmam gerekiyor, zor oluyor.
NaOH doğal yağları gliserin ve sabuna çeviriyor.
Makina yağlarınıda sabunlaştırıyor mu acaba? :)
NaOH metal yüzeyleri aşındırmıyor mu?
Ayrı bir metal plakada denemeden sürme bence.

Forum istatistikleri

Konular
8,948
Üyeler
3,604
Son üye
ranni

Son kaynaklar

Back