Furkan KELEŞOĞLU
Aktif Üye
Bunu bügün izmitten 7.5 Tl ye aldım. daha demin pic'e UART üzerinden program yükleyecektim. ilk driveri gözükmedi. otomatik update ettirdim. driveri buldu ve kurdu. daha sonra ise bir türlü bootloader arayüzü bunun portunu göstermiyor. bu com21 de. daha sonra bilgisayarın yönetici kısmından bunun driverının olduğu yere gelip. gelişmiş ayarlardan com port numarasını 9 yaptım. yine görmedi daha doğrusu picten bootlader arayüzüne ben boot modundayım diye komut gelmesi lazım. ama gelmiyor. bunun yüzünden 1 saattir. picle uğraşıyorum. sorun nerde diye arıyorum.
Daha sonra bir terminal ekranı acıp buna bağlanmaya calıştım yok. bağlanmıyor. com port olarak gözüküyor fakat port kapalı. yani sahte port mu gösteriyor ne yapıyor anlamadım. denemediğim driver yöntem kalmadı. bilip bilmediğim ne varsa denedim. bozulmuyorda lanet şey. ( yoksa zaten bozuk mu ? ) fakat bunun hakkında söylenenlerde hiç iyi şeyler değil. dandikmiş kısacası.
Gece gece beni bayağı uğraştırdı. bende'de başka usb to ttl cevirci olmadığı için bayağı sinirlendim çünkü işim gücüm var baya düşündükten sonra. Arduio Unoya Pogram yazdım ve USB to TTL çevirici gibi davrandırdım. belki olmayabilir dedim ama on numarada oldu

Kısacası bunu alacaklara tavsiyem almayın. Ve bir gece benim gibi sorun yaşayıp ta internet te araştırma yaparsanız. ve elinizin altında bir arduino bulunduruyorsanız. şu kod ile arduinoyu USB to TTL olarka kullandırabilirsiniz.
Ayrıca usb to tll alacaksınız
Ft232 veya Ch340 bunlardan birini alın diğerlerini almayın.
Kod:
#include <SoftwareSerial.h>
SoftwareSerial pic_boot(7, 6); // RX,TX
void setup()
{
Serial.begin(19200);
pic_boot.begin(19200);
}
void loop()
{
if (pic_boot.available())
{