MPLAB ile okadar uğraştım ki en sonunda kaldırdım tekrardan kurdum. bu kadar gerizekalı başka bir IDE olamaz.
1627 eklentisine bak
eğer while içine bir şey yazmaz isem. main içinde dönüyor kod ve habire UART hattına text basıyor cıldırttı beni. dedim şu while içinde blink attırıyımda kendi debug'ımı kendim yapayım. çünkü IDE üstündeki Debugger while içine giriyor en son orda kitleniyor benim istediğimde bu zaten.
ama pice kodu yükleyince habire text basıyor.
Blink kodunu while içine ekleyince şimdi calıştı. demek while döngüsü acıp içine bir şey yazmayınca IDE hiç koda bunu eklemiyor.
Bana Kafayı yedirtti az daha bırakacaktım projeyi filan. çünkü saatlerdir library dosyası oluşturmaya calışıyorum. bu IDE nin library sistemide çok farklı library projesi acıyorsun ilkten orada .h ve .c dosyalarını yazıyorsun derleyince sana kendi uzantısında library veriyor. bunuda gelip projene ekliyorsun. ama ne yaptıysa firmanın verdiği example gibi olmuyor.
Ne göstermişsiler aynısını yaptım ama IDE hata üstüne hata vermeye devam etti bende en son tüm fonksiyonları herşeyi .h dosyalarına toplayıp program include ettim artık böyle devam edicem.