Ben de benzer bir arayış içerisindeyim.
Güç elektroniği uygulamalarında kullanabilmek için hem bluetooth hem de wireless ile bağlanabilen, kendi içerisinde dahili şarj edilebilir pili olan basit bir debugger yapayım dedim. Böylece hem izolasyonu sağlarım hem kablodan kurtulmuş olurum hem de sadece bilgisayar değil, telefon ve tabletten de debug yaparım diye düşündüm.
Bu durumda verileri görselleştirmek ve kullanıcı verisini MCU'ya göndermek için bir arayüz gerkiyor. Kolaylık olması için bu arayüzün telefon, tablet ve bilgisayarda çalışabilmesini istiyorum. Bunun için pek çok framework araştırdım ve denedim.
QT'yi çok sevdim ama pahalı olduğu için onu eledim.
Visual C# ve Visual Basic ücretsiz ama çoklu platform desteği yok.
RAD stutido'da delphi ile multiplatform uygulama yapılabiliyor. Ama o da pahalı.
Kotlin sadece android tabanlı çalışıyor
Xamarin(microsoft destekli) ve React(facebook destekli) backend web uygulamaları gibi. Arayüz ve geri planda çalışan kod farklı şekilde işleniyor. Ben mobil developer değilim, o kadar vakit ayıramam.
Ptyhon tabanlı framework'lerden uzak duruyorum çünkü Python kütüphaneleri çingene bohçasına dönmüş durumda. Çok aşırı bir değişkenlik ve bağımlılık var. Mesela bir kod yazıyorsun bugün çalışıyor altı ay sonra çalışmıyor. Bir bilgisayarda çalışıyor ötekinde çalışmıyor. İşte bu, kütüphane sürümü ve bağımlılık sorunları beni soğuttu.
En son google destekli Flutter'da karar kıldım. Flutter ile yaptığınız bir uygulama web dahil tüm platformlarda çalışıyor. Fırsat buldukça öğreniyorum. Alışık olduğumuz konseptlerden biraz farklı. O yüzden öğrenirken beni biraz zorluyor.