Lm358 in max besleme voltajı 32v. Ayrıca gerilim regülasyonu yapan opampı offset pinleri olan bir tipte kullanırsan çıkış gerilimini tam sıfıra çekmek için kullanabilirsin. Orjinal tasımda bu var.MC34071 VE LM201'den vazgeçtim.
LM358 alıp ufak modiye yapıp kullanacağım.
42V besleme aralığı varmış LM358'in
Hatta op-amp için ayrı bir kart yapabilirim çünkü 358in fiyatı 3tl.
Daha önce özdisan'dan aldığım "LM358N/GN" var elimdeLm358 in max besleme voltajı 32v. Ayrıca gerilim regülasyonu yapan opampı offset pinleri olan bir tipte kullanırsan çıkış gerilimini tam sıfıra çekmek için kullanabilirsin. Orjinal tasımda bu var.
Evet doğru. "GN" modelinin besleme voltajı daha yüksekmiş.Daha önce özdisan'dan aldığım "LM358N/GN" var elimde
Bu model 40V'a kadar çalıştığını söylüyor.
Az önce 35V'da denedim minik bir test devresi ile ısınma veya sapıtma olmadı.
akım ve gerilim ayarı yapan 2 ayrı op-amp'ı tek lm358 op-amp'da birleştireceğim.(içinde 2 tane var.)Evet doğru. "GN" modelinin besleme voltajı daha yüksekmiş.
Plakette çok fazla modifiye yapmakta istemiyorum aslında abi.Hatta Referans opampını iptal edip tl431 e çevirip lm358 in içindekilerin birini akım diğerini gerilim regülasyonu yaparsan tek opampla da oluyor.
5 amper çıkış alınca bu transistör opampın max çıkışına yakın bir akım çekiyordu. Tam değerleri hatırlayamadım şimdi ama Ben düz Bd ler yerine darlington yapıda bdx53c kullanmıştım.BD135 yerine elimde bulunan BD139'u takıyorum
Elimde olması gerekiyor.5 amper çıkış alınca bu transistör opampın max çıkışına yakın bir akım çekiyordu. Tam değerleri hatırlayamadım şimdi. Ben düz Bd ler yerine darlington yapıda bdx53c kullanmıştım.
Orada sort etmek için bölümler var. Oradan seç.Malzemelerin bir kısmını özdisandan bir kısmını çankayadan toplamaya karar verdim.
bu özdisan smd dirençleri 100lü paket olarak satıyormuş 10 dakkadır klavyemim sadece 1 tuşu çalışıyor diğer numerik tuşlar çalışmıyor diye deliye dönüm sonradan fark ettim ara değerler yazamıyoruz smd direnç alırken
0805 kılıf aldım 100k ve 10k geirlim bölücü için.Orada sort etmek için bölümler var. Oradan seç.
Bende 100 lü satılmasına gıcığım ama yapacak bir şey yok. Her lazım olduğunda alıyorum. Yakında ara değerlerde dahil olmak üzere, uzun bir süre dirence ihtiyacım kalmayacak.
O kartdaki dirençler 1206 kılıf. 0805 küçük gelebilir.0805 kılıf aldım 100k ve 10k geirlim bölücü için.
her şey ters gider çıkış 35 olursa bile benim adc 3.20V'u geçmeyecek bu dirençler sağ olduğu sürece.
Abi dün akşam Baran ile toplantı yaptık.O kartdaki dirençler 1206 kılıf. 0805 küçük gelebilir.
22R Değil !!!gndyi tamamlayan direnç 11W 22R'u değil mi?
Yanlış almadım.
Sorun yok.22R Değil !!!
R22 olacak. Yani 0.22 Ohm.
Zaten 3 amperden yüksek akımlarda kullanmayacaksan bence o direnci 0.47 tak. Daha Düşük akımlarla cc moduna girebilir daha hassas ayar yaptırır.Sorun yok.
emin olamadığım için 22 ve 0.22 aldım. 0.22 olanı takarım.