Derdimize Çözüm, sayelerinizde.

zehra

Yeni Üye
Sayın Ağabeyim;
ödev konusu: Raspberry pi pico 2 w ile 2.8 SPI TFT MODULE EKRANI ili9341 driver ile Rasberry pi pico 2 W ye bağlamak ve akabinde pi pico 2 W ye aşşağıdakı sensörleri bağlayarak

DHT11 NEM sensörü,.. BMP Dijital Barometrik Sensör ,, MQ135 Hava Kalite Sensörü,,, MQ7 karbondioksit .. sensörlerini bağlayarak internetten en yakın hava limanı istasyonu na bağlanıp

cihazın wifi si ile başka wifiye bağlanıp internet yardımı canlı hava durumu bilgisi almak ,,AccuWeather, veya The Weather Channel veya yerel meteoroloji kurumlarının sunucularına bağlanıp pi pco 2 W buradan değerleri alarak 2,8 SPI TFT EKRANDA, wifi buluyorsa wifiden alınan o anki canlı değerleri ekranda anlık izlenecek bir önceki basınc ,ısı,nem , hava kalite, değerleri ekranda görülecek şekilde ... eğer internet veya wifi kesik olursa veya bulunduğu ortamda wifi yoksa o anda bulunduğu odanın : basınc ,nem , ısı, hava kalite , karbondioksit gibi Beş değişkenin değerlerimi gösterecek bir çalışma

pi pico ya önce ekranı bağladık ekran ışığı yandı sanki karlı tv ekranı gibi sonra ekran: ili9341.py ekran kütüphanesini yükledik
hiç çalışmadı kaç tane ekran kütüphanesi ve main.py bulduysak yükledik hiç çalışmadı internetten baktık örnekleri denedik yok yine olmadı ... ili9341 2.8 İnch SPI TFT Module ekranı ; pi pico 2W nin şu fiziksel pinlerine ,bacaklarına bağladık
VCC 36
GND 38
CS 22
RESET 19
DC 20
SDI 25
SCK 24
LED 36
SDO 21

şeklinde bağladık defalarca uğraştık çalışmadı sonra ayakları söktük sizlerin yazdığı yazılımda çalışan pi pico fiziki ayak bağlantısını gösteren yazı veçalışan kod yazılımını ana main.py dosyasını ve pi pico içine sensorlerin kütüphane dosyalarınıda ilave ederseniz minnettar oluruz, kullanılan SENSÖRLER:sıcaklık sensörü pi pico 2/W içindeki kullanılacak,,BMP180 barometre,,,MQ135 hava kalite sensörü,,MQ7 Karbondioksit sensörü,,DIYT11 Nem Sendörü

kısaca özetlersem : bu cihaz wifi ile internete bağlanıp hava sıcaklığı, hava basıncını,,, havadakı karbondioksit oranını hava kalitesi sensörü ile oksijen miktarını hava nemini ,, internetten alıp bize bildirecek, eğer internet yoksa o bölgede kendi üzerine bağlı sensörlerle o anda bulunduğu odanın hava basıncı,, sıcaklık ..nem ,,basınc,, karbondioksit ,,ve oksıjen oranını bize aldığımız 2.8 SPI TFT MODULE DRİVER:İLİ9341 bus:SPI touch:Yes dots 240×320 özellikleri yazan Ekranda gösterecek,,,şekilde bir ödev..sensörlerin kütüphane.py leri ve çalışan main.py dosyası ve bu sensörleri pi picoya bağlayacağım fiziksel pico2w bacak bağlantılarını belirtirseniz sizlere minnettar oluruz Sizlerin vereceği kodları pi picoya THONNY 4.1.7 İLE Yükleyeceğim ,Zahmetlerinize şimdiden Teşekkür Ederim, Değerli cevaplarınızı beklerim,Sağolunuz.

Son düzenleme:
IBAN'ı nereye yazıyorduk?

Önce ödev ile ilgili bölümleri kaldırın.
Sensörleri sonraya bırakın.

Şimdilik ekranda bir şeyler görmeye odaklanın.

Thonny konsolunda:
Python:
print(machine.SPI(0))
yazın. "sck", "mosi", "miso" pinlerini not edin.
SPI bağlantınıza ilgili pinleri bağlayın. "cs", "dc", ve "reset" pinlerini değiştirmenize gerek yok.

1773763146926.png

Değerli Ağabeyim; sizin resmini gönderdiğiniz şemanın aynı bağlantısını mı yapayım beni bu devre biraz üzünce pi pico ya bağladığım fiziki ayak bağlantılarının hepsini söktüm , siz bana pi pico 2W nin hangi ayaklarına ekranın hangi ayaklarını bağlamamla ilgi bir şemada gönderirmisiniz şema dediğim pi pico nun hangi fiziksel ayağına ekranın hangi fiziksel ayağını bağlayacağım manasında,, arıcana yukarkı kodu bağlantı bitince Thonny 4.1.7 ile mi yükleyeceğim,,,elleriniz dert görmesin Sayın Hocam Sağolunuz değerli zahmetlerinize teşekkür ederim.

Önce ödev ile ilgili bölümleri kaldırın.
Sensörleri sonraya bırakın.

Şimdilik ekranda bir şeyler görmeye odaklanın.

Thonny konsolunda:
Python:
print(machine.SPI(0))
yazın. "sck", "mosi", "miso" pinlerini not edin.
SPI bağlantınıza ilgili pinleri bağlayın. "cs", "dc", ve "reset" pinlerini değiştirmenize gerek yok.

47297 eklentisine bak
Değerli Hocam, saadece gönderdiğiniz resimdeki renkli cizdiğiniz kabloları bağladım başka pin bağlamadım pi pico nun uçlarına ,,,,yukarda yazdığınız ufak koduda thonny proğramı ile main.py ile pi pico içine kaydettim ekran hic aydınlanmadı kapkara idi daha sonra pi pico yeniden resetledim firm dosyasını en son tarihli 1.27.0.uf2 yükledim yukarki işlemleri tekrar ettim olmadı thonny konsol altında şu yazı belirdi
MPY: soft reboot
SPI(0, baudrate=1000000, polarity=0, phase=0, bits=8, sck=18, mosi=19, miso=16)
Sayın hocam:ayrıca ben sizin gönderdiğiniz şemada saadece ekranın VCC ayağını piko 5 bağladım ekranın GND ayağını piko 3 bağladım CS Ayağını 17 pine bağladım reset 19 , DC 20, MOSI 25, SCK 24 Numaralı pi piconun pinlerine bağladım başka hic bir ucu piko ya bağlamadım efendim,nasıl bir değişiklik yapayım Sayın Hocam.

Son düzenleme:
Kodlarınız da paylaşmalısınız. İli9441 modülü linki ve main.py dosyasının içeriğini paylaşmalısınız.

Forum istatistikleri

Konular
9,003
Üyeler
3,633
Son üye
zehra

Son kaynaklar

Back