Bilgisayar programlaya merak salıp öğrenmeye başladığım dönemlerde basit programlar yazarak denemeler yapıyordum.Visual Studio C C++ C# gibi dilleri kullanarak çeşitli denemeler yaparak zaman geçiriyordum.
Yavaş yavaş grafik arayüze sahip uygulama geliştirme dillerini öğrenmeye başlamıştım. Buttona tıklayınca "Merhaba Dünya Dünya" yazan bir C# uygulaması yazdığımda tamam dedim ben bu işi öğrendim.

Ama daha her şey yeni başlıyormuş.
Bayağı bir zaman sonra oturup düşünmeye başladım. Kendi kendime bu , bilgisayar bu button üzerine tıkladığımı nasıl anlıyor gibi sorular sormaya başlamıştım. Biraz araştırma sonunda karşıma Matematik dünyasından geometri denklemleri çıktı.
Bir noktanın bir dikdörtgenin içinde olduğunu bilgisayara matematik dili kullanarak nasıl anlatacağımı öğrenmeye başladım. İşin içine iyice girdiğim de zamanında hiç önem vermediğim Doğrusal Cebir , Doğrunun Analitiği gibi konular çıkmaya başladı. Biraz daha ilerleyip 3 Boyutlu Dünya ile tanıştığımda Üçgenler , Matrisler , Dönüşümler gibi konular karşıma çıktı. Sinüs ve Kosinüsler havada uçuşuyordu.
Her seferinde matematiği yeniden öğreniyormuş gibi geriye dönerek tekrar tekrar konuların üstünden geçmek zorunda kalıyordum. Zaman geçtikçe tecrübem artmaya devam etti. Kısaca matematiği nasıl kullanacağımı anlamaya başlamıştım.
Bilgisayarın mükemmel bir hesap makinesi gibi hareket edebildiğini öğrendiğimde onu çok daha etkili bir şekilde kullanmaya ve programlamaya başlamıştım. Kullandığım programlardaki grafik arayüz bileşenlerini kendim tasarlayıp yazar hale gelmiştim. Çeşitli göstergeler potansiyometre gibi gösterişli döner buttonlar ve benzeri arayüzler yapabiliyordum. Matematik öğrendikçe programlama becerilerim hem daha eğlenceli hem de daha farklı bir duruma gelişmişti.
Matematiği kullanma becerisi edinmek oldukça önemli. Özellikle mühendislik , arge gibi çalışmalarda görev alan kişiler , ister amatör ister pro olsun , kesinlikle matematik bilmek zorundadır. Aslında matematik bir şeyi ölçeklendirebilmenin gelişmiş metotlarının bir kombinasyonudur. . Bir şeyin niceliğini ölçemiyorsanız o şey hakkında yaptığınız açıklamalar bulanık olup tamamen havada kalacaktır. Matematik , açıklamak istediğiniz şeyin nicelik sıfatlarının sayılarla ifade edilebildiği yöntemler kullanır. Matematikte bazen bir niceliği birden fazla yöntemle açıklamak mümkün olabilir. Örneğin bir insanın bir noktaya doğru gitmek için birden fazla yol kullanabilmesi gibi.
Mikrostep Hocam sizi o kadar iyi anlıyorum ki bilemezsiniz. Bende aynı durumdaydım. Fakat işin farklı bir boyutu var. Oda insan hayatının çok kısa olması. Matematiksel olarak her şeyi açıklamaya çalışmak , yada her şeyi öğrenmek insan hayatına sığacak bir olgu değil. İnsan yürüdüğü yolda karşına çıkan problemler ile mücadele ederek çözümler üretme becerisine sahip bir varlıktır. Bu yolda ne kadar çaba o kadar beceri demek oluyor. Hiç bir insanın her şeyde mükemmel olması mümkün değildir. Sebebi zamanın kısa olmasıdır.
Hocam bence siz hayatınız içinde çoğu insanın yanına bile yaklaşamayacağı bilgi ve beceriyi yeterince biriktirmişsiniz.
Ben şahsım adına size saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Forumlar da yardımcı olmaya çalıştığınız insanlar için yazdığınız onca kelimelik bilgiler bile bunun en basit kanıtıdır. Bu forumdaki diğer hocalarım ve sizin sayenizde bizlerde bir şeyler öğrenme şansı bulduk.
Şahsım adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor ve çok teşekkür ediyorum.