Devir saati harici nasıl kontrol edilir?

orijinal

Üye
Merhabalar,
Scooterın gösterge panelini yenisiyle değiştirdim fakat takometre çalışmıyor.

Kablo bağlantıları doğru; siyah kontaktan gelen artı, yeşil eksi zaten, siyah sarı olanda ateşleme bobininden gelen sinyal ucu.

Siyaha kontak açılınca enerji geliyor, multimetre ile baktım.

Yeşile ekside geliyor.

Siyah sarı kabloyu ateşleme bobinindeki kablodan buzzer modunda baktım, kopukluk yok. Burada scooter çalışma sırasında nasıl ölçüldüğünü bilmediğim için, scooter çalışırken herhangi bir ölçüm yapamadım bu siyah sarı kabloda.

Ben de söktüm takometreyi, dışarıda nasıl kontrol edilir çalışıp çalışmadığı?

14002.jpg

14000.jpg

13998.jpg

Ateşleme bobininden gelen kablo, devire göre pals üretiyor. Bu devrede ona göre ibreyi hareket ettiriyor. Yıllar önce fiat uno aracıma devir saati takmıştım. Devir bilgisi girilen kabloyu hızlı hızlı şaseye değdirip bırakınca ibre az birşey hareket ediyordu. Ateşlemenin eksi tetiğine bağlanıyordu. Ama kesin çalıştığını görmek için arduino gibi bir MCU kullanarak araya bir transistör koyarak ilgili kabloyu şaseye doğru tetikletip basit bir tester yapabilirsiniz. Kodlama kısmını yapay zekaya sorun o halledecektir.

Ateşleme bobininden gelen kablo, devire göre pals üretiyor. Bu devrede ona göre ibreyi hareket ettiriyor. Yıllar önce fiat uno aracıma devir saati takmıştım. Devir bilgisi girilen kabloyu hızlı hızlı şaseye değdirip bırakınca ibre az birşey hareket ediyordu. Ateşlemenin eksi tetiğine bağlanıyordu. Ama kesin çalıştığını görmek için arduino gibi bir MCU kullanarak araya bir transistör koyarak ilgili kabloyu şaseye doğru tetikletip basit bir tester yapabilirsiniz. Kodlama kısmını yapay zekaya sorun o halledecektir.
Teşekkür ederim, sağ olun. Araştıracağım.

Forum istatistikleri

Konular
9,284
Üyeler
3,824
Son üye
Nichtt

Son kaynaklar

Back