Dişi pin headerler

slewrate

Aktif Üye
Yurtiçinden bu headerlerden ihtiyaç oldukça rastgele yerlerden alırdım. Entegre soketi olarak kullanayım dedim. Lakin entegre çok gevşek duruyor elle çok kolay yerinden çıkıyor. Daha önce aldıklarımda hiç böyle sorun olmadı.

Bu tarz bir malzemede böyle bir sorun yaşayacağım aklıma gelmezdi. Acaba bunların farklı pin kalınlıklarına göre olanı mı oluyor, yoksa kaliteden mi?

İlla markalı alacağız herhalde.

beti.jpg

Paralel monte ettiginin headerlar arasindaki mesafeyi artirmak icin lehimlerken aralarina parmagini sokarak lehimle. Boylece entegre bacaklari surtunerek icine girmek zorunda kalir.

Olmuyor. Ne kadar kastırsanda entegre bacakları pinin içinde boşta gibi oluyor.

Normal olanlarda entegre hafif zorlayarak giriyor.

Dişi pin header'lere entegre pini uygun değil zaten. Erkek pin header 0.63 mm. Tipik entegre bacağının kalınlığı ile 0.25 mm.

Hatta entegre soketine pin header sokarsan, artık o soket genişlemiş olur ve standart entegreye de güvenilir bir şekilde temas etmez.

Ic komponent soket olarak geçiyor. Daha doğrusu SIP soket veya ''precision socket''. Haeder deyince kare görünümlü olanlar çıkıyor.

Daha önce kullandıklarımda zaten sorun yoktu. Üretim hatası olduğunu düşünüyorum. Sıfır olanlar bile sorunlu.

Normalde içinde yaylı bir mekanizma var ama dediğiniz gibi genişletirseniz entegre dığmıyor ama normalde sığması lazım.

Çok basit bir malzeme ama canımı sıktı. Entegre soketi olarak siz ne kullanıyorsunuz?

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,881
Son üye
adanali0001

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back