Dişi pin headerler

slewrate

Aktif Üye
Yurtiçinden bu headerlerden ihtiyaç oldukça rastgele yerlerden alırdım. Entegre soketi olarak kullanayım dedim. Lakin entegre çok gevşek duruyor elle çok kolay yerinden çıkıyor. Daha önce aldıklarımda hiç böyle sorun olmadı.

Bu tarz bir malzemede böyle bir sorun yaşayacağım aklıma gelmezdi. Acaba bunların farklı pin kalınlıklarına göre olanı mı oluyor, yoksa kaliteden mi?

İlla markalı alacağız herhalde.

beti.jpg

Paralel monte ettiginin headerlar arasindaki mesafeyi artirmak icin lehimlerken aralarina parmagini sokarak lehimle. Boylece entegre bacaklari surtunerek icine girmek zorunda kalir.

Olmuyor. Ne kadar kastırsanda entegre bacakları pinin içinde boşta gibi oluyor.

Normal olanlarda entegre hafif zorlayarak giriyor.

Dişi pin header'lere entegre pini uygun değil zaten. Erkek pin header 0.63 mm. Tipik entegre bacağının kalınlığı ile 0.25 mm.

Hatta entegre soketine pin header sokarsan, artık o soket genişlemiş olur ve standart entegreye de güvenilir bir şekilde temas etmez.

Ic komponent soket olarak geçiyor. Daha doğrusu SIP soket veya ''precision socket''. Haeder deyince kare görünümlü olanlar çıkıyor.

Daha önce kullandıklarımda zaten sorun yoktu. Üretim hatası olduğunu düşünüyorum. Sıfır olanlar bile sorunlu.

Normalde içinde yaylı bir mekanizma var ama dediğiniz gibi genişletirseniz entegre dığmıyor ama normalde sığması lazım.

Çok basit bir malzeme ama canımı sıktı. Entegre soketi olarak siz ne kullanıyorsunuz?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,602
Üyeler
3,076
Son üye
erhanakt

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back