meslek lisesi ilk atölye dersi diyodu anlatıyorlar
Timur bey merhaba,İzmir çınaraltı teknik lisesi mezunu olduğunuzu yazdığınızda biraz nostaljı yapalım dedim ,bende1978 meslek lisesi mezunuyum o zamanlar ders kitapları haricinde bize hocaların tavsiye ettiği kitapları alırdık,çınaraltı deyince aklıma o okulun hocalarından birinin yazdığı kitap geldi resmini koyuyorum belki tanırsınız.Eğer benim gibi yaşın biraz ilerlemişse, meslek lisesinde okuduğun için kendini şanslı say. Artık meslek liseleri, hiçbir baltaya sap olamayanlar için toplama kampları haline geldi. Ben İzmir Çınarlı teknik lisesinden mezun oldum, o zamanlar Türkiye'nin en iyi meslek liselerinden birisi idi ve hocalarımızın hepsinin pisasada satılan kitapları vardı. Okulun atölyelerinde piyasaya iş yapılırdı. Şimdi öğrencileri atöylelere bile doğru dürüst sokmuyorlarmış bir taraflarını keserler diye. Sadece arada bir fabrika gezdiriyorlarmış, o da fabrika sahibi izin verirse.
Bu hocanın bende de iki tane kitabı var. Temel Elektronik ve Ses Sistemleri üzerine. Yanlış hatırlamıyorsam Timur abin hocasıydı Celal Dutar.Timur bey merhaba,İzmir çınaraltı teknik lisesi mezunu olduğunuzu yazdığınızda biraz nostaljı yapalım dedim ,bende1978 meslek lisesi mezunuyum o zamanlar ders kitapları haricinde bize hocaların tavsiye ettiği kitapları alırdık,çınaraltı deyince aklıma o okulun hocalarından birinin yazdığı kitap geldi resmini koyuyorum belki tanırsınız.15127 eklentisine bak15128 eklentisine bak
Onu anca fluke kurtarır.O değil de dayıda fluke var.
Nerde adalet, nerede bu insanlar.
Video yu izlemedim ancak eski ustalar diyotun - ucuna + derler. Zamanında bende böyle bir olay yaşamıştım. Eski ustaların bu konudaki düşünce mantığı şu. Doğrulma sırasında - uçtan + çıktığı için - uca + diyorlar. Nihayetinde tabir yanış...
videodaki dayı laf anlatmak çok zor. diyotun sadece doğrultma yaptığı biliyor ve ona göre konuşuyor. diyotun şu devredeki amacı bambaşka. eminim bu devreyi kurup fluke multimetresiyle ölçüm yapsa hatasını anlardı.Video yu izlemedim ancak eski ustalar diyotun - ucuna + derler. Zamanında bende böyle bir olay yaşamıştım. Eski ustaların bu konudaki düşünce mantığı şu. Doğrulma sırasında - uçtan + çıktığı için - uca + diyorlar. Nihayetinde tabir yanış...
videodaki dayı laf anlatmak çok zor. diyotun sadece doğrultma yaptığı biliyor ve ona göre konuşuyor. diyotun şu devredeki amacı bambaşka. eminim bu devreyi kurup fluke multimetresiyle ölçüm yapsa hatasını anlardı.
15133 eklentisine bak
aynı okuldan mezunuz ben sizden küçüğüm gerçi ama Celal Dutar ve Mustafa İşleği mutlaka tanırsınızEğer benim gibi yaşın biraz ilerlemişse, meslek lisesinde okuduğun için kendini şanslı say. Artık meslek liseleri, hiçbir baltaya sap olamayanlar için toplama kampları haline geldi. Ben İzmir Çınarlı teknik lisesinden mezun oldum, o zamanlar Türkiye'nin en iyi meslek liselerinden birisi idi ve hocalarımızın hepsinin pisasada satılan kitapları vardı. Okulun atölyelerinde piyasaya iş yapılırdı. Şimdi öğrencileri atöylelere bile doğru dürüst sokmuyorlarmış bir taraflarını keserler diye. Sadece arada bir fabrika gezdiriyorlarmış, o da fabrika sahibi izin verirse.