Dizüstü USB voltaj sorunu

eczacı_33

Üye
merhaba arkadaşlar dizüstü PC USB çalışmıyor aygıt takınca Windows aygıt tanınmadı uyarısı veriyor USB 5 volt gitmiyor nasıl çözerim yada kablo ile direk USB güç ayağına 5 volt versem sorun düzelir mi?

Ekler

• IMG_0044.MOV
    23.1 MB
  • 1D8EB2E9-EB7F-4A11-B954-A5B00E9ABE72.jpeg
    1D8EB2E9-EB7F-4A11-B954-A5B00E9ABE72.jpeg
    365 KB · Görüntüleme: 106
Laptop marka model söylerseniz şema bulabilirim daha net gidebiliriz sonuca şemadan bakarak.

o entegrenin iletim şartı EN sinyali gelmesi herhangi bir sebepten EN sinyali gelmiyorsa entegreyi değiştirsenizde gelmeyecektir belki entegre arızalı değil sadece EN sinyali almadığı için aktif olmuyor Datashee'den pinoutuna bakıp ölçüm yapın sizin U48 modeline göre iletime geçme şartı HIGH veya LOW 'sa bunu göz önünde bulundurup ölçümlerinizi yapın.

İŞİN GERÇEĞİ BEN USB ÇALIŞIRKEN PİSLİK TEMİZLEYİM DİYE METAL İNCE TORNAVİDA İLE YAPTIM ATEŞ ÇIKAR GİBİ OLDU KISA DEVRE AMA HANİ DİRENÇ YANDI BİLEMEDİM?

İŞİN GERÇEĞİ BEN USB ÇALIŞIRKEN PİSLİK TEMİZLEYİM DİYE METAL İNCE TORNAVİDA İLE YAPTIM ATEŞ ÇIKAR GİBİ OLDU KISA DEVRE AMA HANİ DİRENÇ YANDI BİLEMEDİM?
Kısa devre durumunda power swtich OC(aşırı akım)durumuna geçip kendini kapatır.

Sizin cihazda farklı bir arıza olmalı.

USB Yİ TAKINCA USB HUB TANIMADI DİYOR ÖNCE BAĞLADIĞINIZ CİHAZ BOZMUŞ OLABİLİR UYARISI VERİYO ACABA BİOS AYARI İLEMİ İLGİLİ

USB Yİ TAKINCA USB HUB TANIMADI DİYOR ÖNCE BAĞLADIĞINIZ CİHAZ BOZMUŞ OLABİLİR UYARISI VERİYO ACABA BİOS AYARI İLEMİ İLGİLİ
Ölçüm yapmadan asla kesin bir sonuç veremeyiz baş şüphelimiz power swtich'de olsa usb data hattında bulunan ferrit bobinler zarar görmüş olabilir bu sebeple akım çekiyor ama data bobin üstünden geçemiyorsa bozuk olarak algılıyor olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,237
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back