Duvar boyama hakkinda

Mikro Step

Kıdemli Üye
Dort sene once evimi bastan sona tadilattan gecirmistim. Yapilan pek cok sey icime sinmisti ancak 1 sene sonra bazi odalarin duvalarindaki boya kabardi ve yer yer catlamalar ve dokulmeler oldu.

Duvarlarin boyandigi donemi hatirliyorum. Duvarlar, kirip dokme islerinden dolayi cok tozlanmisti. Alcilanan duvar zimparala ile duzeltildiginde de zaten fazlaca tozla kaplaniyor.

Duvarlar boyanmadan once nemli bezle tozdan iyice arindirilmaliymis. Hatirliyorum ustun koru toz bezi ve firca ile salla pati toz aldilar..

Aksi halde tozlu duvar boyandiginda boya kabarirmis.

Bir kac sene sonrasi icin planlar yapmaya basladim. Boyanacak odalari ustaya boyatmak yerine kendim boyasammi diye dusunuyorum. (Iscilikten kacmayacagim icin)

Kompresorum var. Duvar boyasini atacak boya tabancasi alirsam homojen bir boya yapabilirim.

Fakat once mevcut duvar boyasini sokmem gerekecek. Haliyle saten alci ile yuzeyi tekrardan duzeltmek ve zimparalama isim olacak.

Bunca ugrasa gerek varmi tut bir usta yaptir diyebilirsiniz fakat dusuncelerimdeki titizligi iscilige vuracak usta bulabilirmiyim bulsam bu kez istedigi parayi verebilirmiyim emin degilim.

Bahsettigim gibi yer yer kabarmis (balon olusmus, parmagimla bastiginda esnedigini gordugum) duvar boyasini (tum yuzeyi) komple sokmem gerekir mi?

Sadece kabarmis kisimlari kaziyip alcilamam ardindan zimparalamam yeterli mi?

Duvari boyamak icin rulo yerine tabanca kullanmak ortaya daha iyi bir is cikmasini saglamaz mi?

Tecrubelerinizi dinlemek isterim.

Ustaya desem ki tozlari iyi al. diyecek yada dusunecek ki ustanin isine karisma. Toz almadigini gorup mudahale etsem uyarsam cani sikilacak yada benim canimi sikacak.

Boya bittiginde tamam sonuc giuzel gorunecek ama ayni duruma dusup bir iki sene sonra catlamis kabarmis boya ile karsilasmak istemiyorum.

O yuzden varsin yorulayim icsilikten kacmayayim ben boyayim istiyorum.

Son düzenleme:
Kabarmış yerlerin kazınması gerekli. Tozlu yüzey boyanın kabarmasının nedenlerinden birisi ama en önemlisi ilk defa boyanacak alçı yüzeye boya uygulanmadan önce dönüşüm astarı adı verilen tutkal uygulamasının yapılmasıdır. Sizin duvarlarda galiba bu uygulama eksik.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,123
Üyeler
3,700
Son üye
BaranÇ

Son kaynaklar

Back