Duvardaki elektrik hattını bulan cihaz

Buattan odaya faz gidiyor mu, kontrol edin.
Faz da enerji varsa
Ut139c NFC özelliği ile algılanabilir.
Öncelikle hat 'ta faz var mı?

Gökhan sen yine beni zengin göstermeye devam etme, forumda kredi notum tavan yapıyor ama cüzdan yerinde sayıyor :D
Abi şimdiden hayırlı olsun sana. O kadar diyorum. :katil2:

Buattan odaya faz gidiyor mu, kontrol edin.
Faz da enerji varsa
Ut139c NFC özelliği ile algılanabilir.
Öncelikle hat 'ta faz var mı?
Faz var. 139C be 622e algılayamadı. Hatta açık buatta denedim onuda algılayamadı. Ancak faza değdi değecek kadar yaklaştırırsam algılıyorlar.

Motosiklet alırken iyisini alıyorsun da duvar tarayıcıda niye pintilik yapıyorsun :D

Neyse, o zaman alacan eline bir plastik tokmak, duvarı tıktıklayacaksın. Buat'ın alçı ile kaplandığı yerde alçı çökecektir.
Motorsiklet can taşıyor. Ondan iyisini alıyorum ki olabildiğince sağlam taşısın.
1-2 ay daha ev almasam motoru yeniliyordum. Miyadı doldu saylır. Kulaklarını çınlattığımın emlalçısı hemen bütçeye göre ev buldu. :D

Alçının çökmesine pek imkan yok çünkü bizim boyacı eski buat sanıp doldurmuş iyice. İşini düzgün yapıyor adam. :D

Sonuca gelecek olursak ben işteyken usta kendi hatasını telafi etmek adına biraz kırıp dökerek prizi bulmuş. Cihaza ihtiyaç kalmadı artık.

Mesela NCVnin yeterli hassasiyette olmaması ise NCV devresi yapmak dünyanın en kolay şeyi.

Yine de erişim varsa termal kamera denememek enayilik olur

Kablo takip cihazı ( bilibili de derler) var xdsl hatlarını ankastre kutusunda tespit etmek icin kullanılıyor bu cihazlar senin işini görebilir fiyatları da cok pahalı değil bende bir tane var ama hiç elektrik hattı icin kullanmadım otomasyon da sensör uçlarını panoda bulabilmek icin kullanıyordum.

Tabi once sigortaları indir şebeke ile tamamen tesisatı kutudan ayır sonra en yakın buat nerdeyde ordan sinyal ver eminim ki bu sekilde tespit edersin alcı ile doldurulmuş ise vurduğunda farklı bir ses gelecek duvardan nokta atışı yerini tespit edersin böylelikle

Usta ben işteyken hatasını telafi etmiş. Prizi bulup açmış. Cihaza ihtiyaç kalmadı ama bu vesile ile ufak bir proje çıkarsam iyi olurdu.

Mesela NCVnin yeterli hassasiyette olmaması ise NCV devresi yapmak dünyanın en kolay şeyi.

Yine de erişim varsa termal kamera denememek enayilik olur
Termal kamera fazı nasıl tespit eder?
Duvar içinde ısı farklılığı mı var?
Yük bağlanmadan, akım geçmeden termal kamera faz hattında ne yapsın?
Neyi görür, ne tespiti yapar?

Termal kamera fazı nasıl tespit eder?
Duvar içinde ısı farklılığı mı var?
Yük bağlanmadan, akım geçmeden termal kamera faz hattında ne yapsın?
Neyi görür, ne tespiti yapar?
Termal kamera duvardaki ısı farklılıklarını çok iyi görüyor. Tahmin ediyorum ki üstüne sıva atılmış priz boşluğunu görebilir. Ben evde tuğlaları, aralarındaki boşlukları, hangi duvarda tuğla hangisinde gazbeton olduğunu kolayca göreibliyorum. Özellikle dışarısı soğukken çok belirgin oluyor.

Cihazımız + antenli ( para )
Dolarlı daha etkili .
Parasız etkili değildir .

Parayı verdikten sonra pahalı cihazlar satın alınır .
Paranın bulma gücü .

20260216_212652.jpg

Son düzenleme:
Meraktan bendeki 139c ile banyo-koridor komitatörünü takip etmeyi denedim, 60-70cm uzaklığa kadar buldu kesildi, sonra koridorun ışığı açarak denedim buata kadar hattı buldu, hatta kanala uymadan düz götürünce kaçırdığı yerlerde ışık açıkken ortadan deneğimde bile hattı yakaladı kılıfı ile. Acaba pil zayıflamış olabilir mi sizin?

Proskit mt1236nın ncv tarafını bilgisayarın yanına getirince hemen başlıyor sık sık ötmeye :cheeky1:

Meraktan bendeki 139c ile banyo-koridor komitatörünü takip etmeyi denedim, 60-70cm uzaklığa kadar buldu kesildi, sonra koridorun ışığı açarak denedim buata kadar hattı buldu, hatta kanala uymadan düz götürünce kaçırdığı yerlerde ışık açıkken ortadan deneğimde bile hattı yakaladı kılıfı ile. Acaba pil zayıflamış olabilir mi sizin?

Başka yerlerde de denemeler yapmanız . ( Sonuç )
Kanal derinliğinin önemi .
Priz ve buat arası orta kısımdan ölçümü test .

Faz da yük yoksa, ısı farklılığı olmayacağından neyi, nasıl görecek?

Hangi termal kamerayı kullanıyorsunuz?
Kablo ile ilgisi olmadan, herhangi bir sıcaklık farkında duvarın detayları ortaya çıkıyor. Dış cephe duvarında hava soğukken kolay görünüyor. Foto çekip buraya eklerim. İç duvarda sıcaklık farkı az olacağı için görünmeyebilir ama o durumda da odanın camını açmak gibi bir fikrim var (bunu şimdi denemem daha zor).

Victor VC328B var.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,912
Üyeler
3,587
Son üye
huseyin6334

Son kaynaklar

Back