Eeproma kaydedilen logoları GLCD de slayt şeklinde gösterme

logolarımın boyutu 128x64 ve 1.086 bayt ve 16 tane var.Kullandığım eepromun boyutu 1024 byte.1024/16 dan her 64 bytea bi logomu kaydetmem lazım
Logonun biri 1.086 byte ise 1024 e anca bir adet kaydolur.

Yok toplam 16 logo 1.086 tutuyor ise logoların tek tek boyutlarına bakman lazım bir logo 40byte diğer logo 110byte olabilir. Bu durumda eşit bölmemelisin.
 
1024ten çok daha büyük byte mı kullanmam gerek yoksa logolarımı sıkıştırıyım
 
Ben konuya çok vakıf değilim. Logo dan kasıt bildiğimiz resim dosyası ise küçücük bir resim bile kb lar seviyesinde olduğu için eepromun mb seviyesinde olması gerekir.
 
Zaten datasheet'e bakınca EEPROM 1 Mbit. her adresin genişliğine bakınca da byte olduğu belirtilmiş, yani 128 KByte lık bir EEPROM.

Her birisi 1 KByte olan 128 tane logo sığdırılabilir.
 
evet logoların hepsi 1.06KB

Hmm o zaman EEPROM fazla büyük. Ama nasıl olsa simulasyon ortamında yapıyorsun sorun değil. Parayla satın almak zorunda olsaydın işi görecek minimal EEPROM'u almaya çalışırdın ama bu durumda gerek yok.
 
Sen 1 nolu adresten itibaren sadece bir logo kaydet, geri oku. Bunu başardıktan sonra gerisini de çözersin. Çözemez isen bakarız.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,929
Mesajlar
101,304
Üyeler
2,505
Son üye
mustafa125307

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top