Egzozdan gelen zırıltı?

frekans50

⁵⁰
Yakın zamanda DPF rejenerasyon yapmıştım. Motor soğukken oksijen sensörü sökülüyor sprey köpük sıkılıyor vs. DPF sorunu yok. 2..3 bin km geçti.

Sabah soğuk motorda geri vitese takıyorum egzoz arka kısmından zırıltı geliyor. Çıkış noktasından yumrukladım ses azaldı. Tekrar başladı. Kırık veya kopuk bir parça olduğunu düşünmüyorum.

Acaba bu kısımda kurum veya başka bir şey mi birikti? Çıkıştan birşeyler sıkmak çözüm sağlar mı?

Son düzenleme:
araba soğukken ilk marştan hemen sonra birini şöför koltuğuna oturtun siz egzoza gidip tıkayın hava çıkışını bi 20 25 saniye kadar 1500 1700 devirde dönsün motor egzoz tıkalı şekilde havayı dışarı atamasın sonrasında gaz verilirlen açın egzozu ne kadar pislik attığına bakın.

egzoz borusunu askıda tutan kelepçe de kırılmış olabilir

Acaba bu kısımda kurum veya başka bir şey mi birikti? Çıkıştan birşeyler sıkmak çözüm sağlar mı?
Galiba başka bir masraf birikti. Maddi anlamda bir şeyler sıkmak gerekecek ama ne kadar sıkacağına ilişkin rakamları sanayi ustaları belirleyecek.
Not: Bu araçla ilgili önceki açtığın konular üzerinden çıkarım yaparak, bir dost tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Bence bu araçtan biran önce kurtul.
:tosla1:

Katalitik konvertör, motora yakın dpf ile birlikte tüp gibi bir şeyin içinde değil midir? Ses arkadan geliyor egzozun dibinden. Sabah baktım fena tıngırtı haline gelmiş.

Son düzenleme:
Önde egzoz manifolt bağlantısında çörek conta diye gevşemeyi ve sarsıntıyı önleyen bir zamazingo vardır. Onda gevşeme varsa titreşim her tarafa yayılabilir.

Bazı kuşlar ile insanlar her bulduğu deliğe kuruyemiş taş vb şeyleri sokuşturuyorlar. :)

Videoyu görmemiştim, Bağlantı sorunu var.

Şu yay demirini esnetip geri takarak çözülecekmiş.
1763139671856.jpeg

Screenshot_20251114_203532.jpg

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,533
Üyeler
3,392
Son üye
teknik_notlar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back