Elektro kaplama için güç kaynağı tavsiyesi.

ahmetees

Üye
Arkadaşlar selam delik içi kaplama için güç kaynağı arıyorum. Normalde küçük kartlar için basit düzenekler ile kaplama yapıyorum ama artık daha fazla kartı aynı anda kaplamak istiyorum. Ben birkaç tane güç kaynağı buldum ama hiç yorum bulamadım belki bildiğiniz marka veya ürünlerdir diye size sormak istedim cevaplarsanız sevinirim.

1-Owon OWP2004H DC güç kaynağı 45.00V/100.00A 2000W

2-ITECH IT-M390
6B-80-120 80V/+-120A/+-6kW, Tek Faz Rejeneratif Güç Kaynağı

Bu güç kaynakları sabit bir voltajda benim istediğim akımı verebilirler değil mi? 4.2V 12A gibi. Smps güç kaynakları sabit voltta akımı sürekli veremiyor eğer bunlarda öylelerse başka model veya ürün önerebilir misiniz?

Aslında 2.güç kaynağı gibi bir güç kaynağı arıyorum. Kaplamanın belli bir süresini pozitif de belli bir süresini ise negatifte yapıp daha düz kaplamalar elde etmek istiyorum ama fiyatı belli değil ve muhtemelen daha pahalı. Eğer sizinde bildiğiniz bir güç kaynağı varsa onuda incelemek isterim zaten hemen alamıyorum biraz para biriktirmem gerekiyor o sürede önerilerinizi de incelemiş olurum.

Şu güç kaynağı işini fazlasıyla görür

1746648198315.png

Şu güç kaynağı işini fazlasıyla görür

41847 eklentisine bak
Teşekkürler hocam. Bunu görmüştüm ama bu tip bir güç kaynağında çok sorun yaşadığım için bunu yazmamıştım(Benim ki Çin malı kötü bir kaynakda olabilir emin değilim). Uzun süreler sabit akım verebilir mi acaba.

Teşekkürler hocam. Bunu görmüştüm ama bu tip bir güç kaynağında çok sorun yaşadığım için bunu yazmamıştım(Benim ki Çin malı kötü bir kaynakda olabilir emin değilim). Uzun süreler sabit akım verebilir mi acaba.

Bu güç kaynağının ARKASINDAKİ terminalleri kullanırsan bir sorun çıkmaması lazım. Ne tip sorunlar yaşadın bu tip güç kaynakları ile? Eğer ortam sıcaklığı çok yüksek ise belki yeterince soğutamamıştır kendini. Veya kapalı ortam ise ve havada da elektrolizin buharı varsa, bu da elektronik devre için sağlıklı olmaz.

Bende bu güç kaynağı var. 12A de kullanmadım ama 6 A de birçok kez araba aküsü şarj ettim.

Smps güç kaynakları sabit voltta akımı sürekli veremiyor
hatırladığım kadarıyla, kaplamanın kontrölü akımla yapılır yani güç kaynağı sabit akım moduna geçmeli. Eğer güç kaynağı sabit gerilim mode'unda çalıştırılıyorsa, akım solusyonun empedansına göre zamanla değişir. Kullandığınız güç kaynağın ayarları sabit akıma göre yapılmamış olabilir mi acaba?

Bu güç kaynağının ARKASINDAKİ terminalleri kullanırsan bir sorun çıkmaması lazım. Ne tip sorunlar yaşadın bu tip güç kaynakları ile? Eğer ortam sıcaklığı çok yüksek ise belki yeterince soğutamamıştır kendini. Veya kapalı ortam ise ve havada da elektrolizin buharı varsa, bu da elektronik devre için sağlıklı olmaz.

Bende bu güç kaynağı var. 12A de kullanmadım ama 6 A de birçok kez araba aküsü şarj ettim.
Hocam solüsyon sıcaklığım sabit 50 derece ortam sıcaklığını bilmiyorum hiç ölçmedim. 20x30cm fr4 6dm2 ediyor onuda 2a ile çarpınca 12a ediyor. Toplamda 20 dakikada kartdaki delikleri kaplıyor şeklinde düşünüp akımı 10a yapıyorum zamanı artırıyorum cihaz saçmalamaya başlıyor 8a yapıyorum durum yine aynı. Benim güç kaynağım 10a olmasına rağmen 8a üzerine çıkamadı akımı hem girişte hem çıkışta ölçtüm 6 küsür geliyordu o sebeple güç kaynağını değiştirmeye karar verdim.

hatırladığım kadarıyla, kaplamanın kontrölü akımla yapılır yani güç kaynağı sabit akım moduna geçmeli. Eğer güç kaynağı sabit gerilim mode'unda çalıştırılıyorsa, akım solusyonun empedansına göre zamanla değişir. Kullandığınız güç kaynağın ayarları sabit akıma göre yapılmamış olabilir mi acaba?
Aynen hocam akım, solüsyon ve kullanılan anot katot ile kontrol sağlanıyor. Benim solüsyondan yana sorunum yok sanayide kontrol ettim anot katot bildiğiniz bakır kare onuda cnc ile 4 yüzeyinden sildirdim. Güç kaynağım denklemi bozuyor.

Eğer sabit akım ile çalışman gerekiyorsa ve çözeltinin de direnci değişiyorsa, o zaman direncin en yüksek durumunda istenen akımı geçirmek için ne kadar voltaj lazım onu belirlemen lazım. Belli ki senin şimdiye kadar kullandığın güç kaynakları, senin istediğin akımı geçirecek kadar voltajı arttıramıyor, o yüzden de akım 6A ile sınırlı kalıyor.

6A in üzerine çıkamadığı durumda güç kaynağının voltajı neydi? O değerin üzerinde bir voltaj veren güç kaynağı lazım. Ama ne kadar üzerinde? Tamamen çözeltinin direnç karakteristiğine bağlı. Ancak deneyerek bulunabilir.

Eğer sabit akım ile çalışman gerekiyorsa ve çözeltinin de direnci değişiyorsa, o zaman direncin en yüksek durumunda istenen akımı geçirmek için ne kadar voltaj lazım onu belirlemen lazım. Belli ki senin şimdiye kadar kullandığın güç kaynakları, senin istediğin akımı geçirecek kadar voltajı arttıramıyor, o yüzden de akım 6A ile sınırlı kalıyor.

6A in üzerine çıkamadığı durumda güç kaynağının voltajı neydi? O değerin üzerinde bir voltaj veren güç kaynağı lazım. Ama ne kadar üzerinde? Tamamen çözeltinin direnç karakteristiğine bağlı. Ancak deneyerek bulunabilir.
Abi işte orası kafamı karıştırıyor. Solüsyonun iletkenliğini ölçtüğüm bir sensör var iletkenlik sabit geliyor sanayide bor yağının derişimine baktığımız bir mikroskop benzeri cihaz var onunla ilk haline ve son haline bakıyorum aynı ama güç kaynağım 6.8a 0.52v gösteriyor değerler aynıyken birden 3-3.5v seviyelerine çıkıyor avo metrem çıkışta akımı sabit gösteriyor. Ucuz diye aynı gûç kaynağından iki tane aldım ikisinde de aynı sorunla uğraştım şuan kaplama tankı sökülü cnc mi yükseltiyorum tekrar kurunca size video paylaşayım birde siz inceleyin.

6.8a 0.52v gösteriyor değerler aynıyken birden 3-3.5v seviyelerine çıkıyor avo metrem çıkışta akımı sabit gösteriyor.
Belki güç kaynağı osilyasona girmiş olabilir.

bor yağının derişimine baktığımız bir mikroskop benzeri cihaz var onunla ilk haline ve son haline bakıyorum
Refraktometre kaplama solusyon karşılaştırılması için işe yarıyor mu? İk kez duyuyorum.

Hocam solüsyon sıcaklığım sabit 50 derece ortam sıcaklığını bilmiyorum hiç ölçmedim. 20x30cm fr4 6dm2 ediyor onuda 2a ile çarpınca 12a ediyor. Toplamda 20 dakikada kartdaki delikleri kaplıyor şeklinde düşünüp akımı 10a yapıyorum zamanı artırıyorum cihaz saçmalamaya başlıyor 8a yapıyorum durum yine aynı. Benim güç kaynağım 10a olmasına rağmen 8a üzerine çıkamadı akımı hem girişte hem çıkışta ölçtüm 6 küsür geliyordu o sebeple güç kaynağını değiştirmeye karar verdim.
20 dk cok az sanki benim gordugum protoip pcb üretimimimi yarım günden uzun sürüyor ve işin çoğu kaplama tarafı (4 folusyondan sırayla geçiyordu

Arkadaşlar selam delik içi kaplama için güç kaynağı arıyorum. Normalde küçük kartlar için basit düzenekler ile kaplama yapıyorum ama artık daha fazla kartı aynı anda kaplamak istiyorum. Ben birkaç tane güç kaynağı buldum ama hiç yorum bulamadım belki bildiğiniz marka veya ürünlerdir diye size sormak istedim cevaplarsanız sevinirim.

1-Owon OWP2004H DC güç kaynağı 45.00V/100.00A 2000W

2-ITECH IT-M390
6B-80-120 80V/+-120A/+-6kW, Tek Faz Rejeneratif Güç Kaynağı

Bu güç kaynakları sabit bir voltajda benim istediğim akımı verebilirler değil mi? 4.2V 12A gibi. Smps güç kaynakları sabit voltta akımı sürekli veremiyor eğer bunlarda öylelerse başka model veya ürün önerebilir misiniz?

Aslında 2.güç kaynağı gibi bir güç kaynağı arıyorum. Kaplamanın belli bir süresini pozitif de belli bir süresini ise negatifte yapıp daha düz kaplamalar elde etmek istiyorum ama fiyatı belli değil ve muhtemelen daha pahalı. Eğer sizinde bildiğiniz bir güç kaynağı varsa onuda incelemek isterim zaten hemen alamıyorum biraz para biriktirmem gerekiyor o sürede önerilerinizi de incelemiş olurum.
Delik içi kaplamayı nasıl yaptığını anlatabilir misin?

Belki güç kaynağı osilyasona girmiş olabilir.

Refraktometre kaplama solusyon karşılaştırılması için işe yarıyor mu? İk kez duyuyorum.
Açık konuşmak gerekirse fark yaratmıyor hatta çalışmıyor bile olabilir bilmiyorum. Ostimde kaplamacı bir abi var o kullanıyordu bende ondan görüp aldım.

Aynı anda iki güç kaynağının osilasyona girmesi zor bir ihtimal gibi duruyor. Farklı bir marka ile tekrar deneyeceğim.

Sabir akım kaynağı gerekiyorsa, meanwell in HLG serisini kullanabilirsiniz. Akım ve gerilimi ayarlanabilen sabit akım, sabit gerilim kaynağı olarak çalışıyor bunlar.

Delik içi kaplamayı nasıl yaptığını anlatabilir misin?
Tabii ki hocam. Malzeme önce hassaslaştırma solüsyonuna girer. Bu solüsyonun amacı yalıtkan yüzeyi aktif hale getirecek solüsyonun(paladyum, kalsiyum hipofosfit v.b) yüzeye tam olarak yapışmasını sağlamak ve mekanik kuvvetlerle sökülmasini engellemek, ayrıca kimyasal direnci göstermek. Sonra malzeme yüzeyi aktif hale getirecek solüsyona giriyor burada kart her noktasında tamamen iletken oluyor( Ben 0.3mm delikleri tamamen kapladım bu yöntemle). Bu iki aşama bittikten sonra kimyasal bakır kaplama işlemi için tekrar bir solüsyona giriyor burada aktif hale getirilmiş yüzeylerin tamamına 5-6um bakır çöküyor. 1oz/35um bakır kaplı fr4 40um bakır kaplanmış halde solüsyondan çıkar. Daha sonra kartı kartın yüzeyini aktif olarak kesecek yani kaplanmasını engelleyecek başka bir solüsyona daha sokuyoruz bu solüsyon baya yoğun neredeyse jel kıvamında kartın yüzeyi tamamen kesiliyor ama solüsyon deliklere giremediğinden dolayı delikler aktif kalıyor ve en son kart elektro kaplamaya giriyor 35um ye kadar delikler kaplanıyor ve çıkıyor. Genel hatları ile işlem bukadar hocam.

20 dk cok az sanki benim gordugum protoip pcb üretimimimi yarım günden uzun sürüyor ve işin çoğu kaplama tarafı (4 folusyondan sırayla geçiyordu
Farklı bir yöntem kullanıyor olabilirler. Ben öncesinde 2 farklı malzeme ile ön kaplama yapıyorum 5um yüzek aktif kaplama(iletken kendisi) + 5/6um bakır kaplıyorum. Daha sonrasında 20um kadar elektro kaplama yapıyorum. Solüsyonda kaplama kalınlığını kontrol etmek için bazı kimyasallar kullanıyorum 10 saatte tutsam 35umden daha kalın olmuyor.

Aynı anda iki güç kaynağının osilasyona girmesi zor bir ihtimal gibi duruyor. Farklı bir marka ile tekrar deneyeceğim.
Tasarım özelliklerinden dolayı kaynaklanabilir. anladığım kadarıyla aynı marka güç kaynağından bahsediyorsunuz.
Eğer aynı akımı test direnç bazlı yükle sorunsuz sağlıyorsa durumu kurtarmak için bir şeyler yapılabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,718
Üyeler
3,117
Son üye
MekanikAdam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back