athenas0arrows
Aktif Üye
sinyal jeneratörü kondansatöre akım verebiliyor mu ,verebiliyor ise masa tipi dmm de geçen akımdan grafik çizebiliriz spike gözlemler miyiz bu durumda
bu tür olayları izah etmek için üretim tekniklerine hakim olup mikroskop altında testten önceki ve sonraki görüntüler gerekli bencebence ilk bastaki uyguladiginiz 5v 1a ne yaptiysa o yapmistir, 1khz freq. 50ohm empedansli jeneratorun kondansatorde duzeltme yapacak gucu yok, 50hz sebeke olsa belki, bir ara cinden adetli igbt almistim, c-e arasi izolasyon testi yapayim dedim, dc 1000v u ilk uyguladigimda 3 megaohm direnc gosteriyordu, sonra biraz bekleyince 10mohm sonra 30 megaohma cikti bir dahada dusuk empedans gostermedi, benimde izah edemedigim durumlardan birisidir.
Bu onarılma durumu araç akülerindeki sulfatlaşma gbi bir durummu acaba?
Şöyle bir durum olabilirmi? üretim aşamasında içerde oksijen vardır ilk enerjilendiğinde bu oksijen yüksek voltajdan dolayı sızıntı akımı oldu bu sızıntı akımı oksijeni yok etti ve iç direnç normala döndü yani yükseldi. benimkisi sadece bir düşünce.testi zaten gate ucunu emitere yada source, ne diyorsaniz, dogrudan kisadevre yaparak tes ettim, adi ustunde izolasyon testi transistorun kesimde oldugunun garantide olmasi gerekir, aksi halde kafasina gore takilirdi, belirttigim gibi ilk soka maruz kaldiktan bir sure sonra direnc iyice yukseliyordu ve artik o seviyeyi koruyordu, testi gunler sonra yapsaniz bile ayni davraniyordu, 30 megaohm ise 30 megaohm, 50 megaohm ise 50 megaohm.
yorum yapamam, uretim prosesini bilmiyorum.Şöyle bir durum olabilirmi? üretim aşamasında içerde oksijen vardır ilk enerjilendiğinde bu oksijen yüksek voltajdan dolayı sızıntı akımı oldu bu sızıntı akımı oksijeni yok etti ve iç direnç normala döndü yani yükseldi. benimkisi sadece bir düşünce.
Benim bildiğim de bunun gibi. Elektrolitik kondansatörler belirli bir voltajda tutuldukça o voltaja "ayarlanıyor" ve akım kaçakları yavaş yavaş (oksit tabakası oluştukça) minimuma iniyor.alüminyum oksit tabakasındaki yıpranma kaçak akıma neden oluyor, ters polaritede voltaj darbeleri bu yıpranmaları onarıyor...
Reforming Electrolytic Capacitors
Here, you will find articles and information covering British, European and American vintage radios, with a bias to the 1930's and Art Deco. Valve and tube Radio Kits, Transmitters, Receivers and Hobby Kits for Radio enthusiasts.www.6v6.co.uk