Şema okuyabilir misin?Arkadaşlar selamlar bende benzer bir proje yapmak istiyorum ama sizin yazdığınız kadar tekniğe hakim değilim elimde şu malzemeler var basit olarak 10 sn da bir elektromıknatıs ı arduino ki kodla açıp kapatabilir miyim bu malzemeler yeter mi ve devresi nasıl olmalı ne nereye bağlanmalı filan desteğiniz için şimdiden teşekkürler
47709 eklentisine bak
Cevabın için teşekkürler. Şemayı çok anlayamıyorum mesala J1 vin, D1 1N5819, R1 ve R2 10k gibi şeyleri anlamadım birde bendeki 12V luk adaptör burada hangisi oluyor? Dediğim gibi çok temel seviye gibi düşünŞema okuyabilir misin?
Aşağıdaki mesajda şemayı paylaşmışım.
Sadece o şemadaki RV1 olmayacak.
Senin elektromıknatıs özellikleri nedir? Kaç volt ile çalışıyor? Kaç Amper çekiyor?
'Elektromıknatıs Anahtarlama' konusundaki mesaj https://mekatronik.org/forum/threads/elektromiknatis-anahtarlama.8462/post-143289
Özel değil benim çocukla evde mini bir proje yapalım dedik kartondan minik bir ev yapacağız elektromıknatıs kapıyı tutacak kart okutunca kapı açılacak. Ama kart okutma kısmına geçemedik şimdilik 10 saniye de bir elektromıknatısı açıp kapatabilsek iyi olurdu yani bir ağırlık taşımayacak kartondan bir kapıyı hafifte olsa tutsa yeter. 12V luk adaptörle direk elektromıknatısı çalıştırınca yeterince güç veriyor ama bu gücü arduino ile anahtarlama istiyoruz umarım anlatabilmişimdir.Senin iş biraz karışık gibi.
Bu mıknatısın tutması gereken ağırlık tam 15kg mı?
Çünkü mıknatıs 24v ile çalışıyor. Arduino 12v ile çalışıyor. Voltaj dönüştürücü filan lazım. Yada 12v ile çalışan başka bir mıknatıs bulman lazım.
Özel değilse bence yapmak istediğin şeyi detaylıca anlat.
Sarı olan NPN Power yazan elemanı ilk defa görüyorum. Sanırım breadboard mantığında yapılmış bir transistör. Üzerinde başka şeyler yazıyor mu? Yada linki var mı?
Elemanları bir tanıyalım gerisini yapacağız.
Diyot 1N4001 var mı kontrol ediyorum. Bu şemada ki 3 bacaklı N bizdeki sarı olana karşılık geliyor mudurÖncelikle; Uzun zamandır bu yapılarla uğraşmıyorum. Hata yapmış olabilirim. Diğer arkadaşlar kontrol edip düzeltebilir.
Senin bağlantı böyle olmalı.
1- LED yerine senin mıknatısı koyacaksın.
2- Yeşil hattaki direnç 1k
3- Diğer hattaki direnç 10k
4- Diyot 1N4001
5- Pil yerine 12V adaptör
Arduinoyu şimdilik USB den besle. Kesin çalışan bir yapı oluşturduğunda Adaptörden Arduinodaki Vin Girişine bir kablo çekersin.
47711 eklentisine bak
Bunun hiç bir açıklaması yok ki. Teknik verileri lazım ne olduğunu anlamak için. Ama sen yine de kullan. Çalışmazsa o zaman detaylarını bildiğimiz bir transistör kullanırız.Sarı olan bu.![]()
Bunun hiç bir açıklaması yok ki. Teknik verileri lazım ne olduğunu anlamak için. Ama sen yine de kullan. Çalışmazsa o zaman detaylarını bildiğimiz bir transistör kullanırız.
Diyot 4001 ile 4007 ye kadar hepsi olur.
Çalışır büyük ihtimalle. Yoğunluktan detaylı ilgilenemiyorum. Sen sistemi kur deneme yap.
Tmmdır deneyip haber veririmÇalışır büyük ihtimalle. Yoğunluktan detaylı ilgilenemiyorum. Sen sistemi kur deneme yap.